Євробачення-2019. Хто переміг? Про Україну там хоч згадали? А яке місце зайняла Росія?

Євробачення-2019. Хто переміг? Про Україну там хоч згадали?  А яке місце зайняла Росія?

Переможцем Євробачення-2019 став 25-річний представник Нідерландів Дункан Лоуренс з піснею «Arcade».

Він отримав 492 бали від суддів та глядачів. Друге місце посіла Італія, третє – Росія, яку представляв Сергій Лазарєв. До п'ятірки найкращих вокалістів цього року потрапили також Швейцарія і Норвегія. Три останніх місця – 24,25 і 26-те зайняли Німеччина, Білорусь і Великобританія.

Фінал Євробачення-2019 відбувся у Тель-Авіві 18 травня. За перемогу у конкурсі змагалися 26 учасників.

Переможець Дункан Лоуренс на своїй сторінці у Фейсбуці  зізнався, що він – бісексуал.

Дункан Лоуренс став фаворитом Євробачення-2019 після того, як у мережі з'явився кліп на його пісню «Arcade», який напередодні фіналу переглянули майже 10 мільйонів разів на YouTube.  У кліпі переможець знімається повністю оголеним, підкреслюючи беззахисність людини перед силою любові, яка зображена у вигляді стихії води.

Про Україну на фіналі Євробачення згадали як мінімум один раз – коли після виступів учасників  публіку розважали яскраві учасники попередніх років. Серед них була і Вєрка Сердючка, яка заспівала пісню переможниці торішнього Євробачення – ізраільтянки Нетті Барзілай

Андрій Данилко в образі Вєрки Сердючки виступав разом зі своїм балетом. На них були ті ж костюми, у яких вони виступали на Євробаченні у 2007 році, де Сердючка посіла друге місце.

Данилко виступав поза конкурсом - як запрошений гість. До речі, іншою запрошеною гостею фіналу стала Мадонна, а також ряд колишніх учасників, зокрема Кончіта Вурдс

Серед гостей була і одна з фавориток торішнього Євробачення –  представниця Кіпру Елені Фурейра. Вона виконала хіт Вєрки Сердючки «Dancing Lasha Tumbaі».

«З нашою участю в конкурсі вийшов якийсь зіпсований телефон. Деякі думають, що ми беремо участь в "Євробаченні" як конкурсанти. Кажуть: «Ми за вас вболіваємо!» - додав Андрій Данилко виданню «КП в Україні».

Довідково. Україна участі в цьогорічному Євробаченні не бере через скандал. Переможниця нацвідбору Maruv - так само як і деякі інші конкурсанти - подтрапили під шквал критики через їхні виступи у Росії. В результаті контракт про участь в Євробаченні Maruv і НСТУ не підписали - співачка була незадоволена його умовами, які назвала "кабальними". Після цього суспільний мовник вів перемовини з конкурсантами, що посіли у нацвідборі друге і третє місця, але гурти Freedom Jazz та Kazka підписувати контракт так само відмовились. Зрештою НСТУ оприлюднила рішення про те, що Україна взагалі не братиме участі в цьогорічному Євробаченні.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Хроніка пригод Луцька і Волині. Субота, 18 травня. ФОТО
Наступна новина Як знайти роботу, яку буду любити? Поради спеціаліста
Останні новини
Схожі новини