Європейський стиль і вишуканий смак: у Луцьку відкрили бранч-кафе «PUR·PUR». ФОТО

Європейський стиль і вишуканий смак: у Луцьку відкрили бранч-кафе «PUR·PUR». ФОТО

У Луцьку відкрився новий заклад європейського зразка, де можна поласувати смачними і корисними стравами у затишній атмосфері.

Бранч-кафе «PUR·PUR» відкрило свої двері для відвідувачів 1 червня.

Належить воно співвласникам популярної в місті мережі ресторанів «Базилік», однак за дизайном інтер’єру бранч-кафе є противагою більшості ресторанів міста. Важливу роль у цьому зіграла гама кольорів та велика кількість зелених рослин.

Кухня – авторська, її основу складає «правильна» їжа, багато білкових страв, що поживно і корисно. Щоденно бранч-кафе пропонуватиме гостям свіжу випічку власного виробництва.

Співвласник «PUR·PUR» Василь Киричук розповів, що ідея створити такий заклад належить Тетяні Дудінській, команда підтримала ініціативу і втілила її. Назва ж пов’язана з пурпурним кольором, якого часто набуває ранкове небо.

«Захотіли щось нове вмістити у це містечко. Хотіли чогось зеленого, свіжого, – зазначив Василь Киричук, додавши, що якихось акцій на честь відкриття не готують, адже найцікавішою пропозицією вважають меню. – У нас навіть у «Базиліку» нема карток на знижки.

Ми робимо подарунки на День народження гостя. Ми повинні бути доступні для всіх, а не для «обраних» робити знижки 20% чи 30%, щоб потім ніхто не ображався, чому у когось вони є, а в когось нема».

Інтер’єр розробили працівники дизайн-студії «ЛеоДюк Дизайн». Генеральний дизайнер студії Левко Давидюк зауважив, що велику роль у творчому процесі відіграли замовники, з якими вони багато спілкувались. До слова саме ця дизайн-студія розробила інтер’єри для культурного центру Passage Interdit, що нещодавно відкрився у Луцьку.

Команда студії намагалася підійти до розробки кафе комплексно, щоб інтер’єр відображався у рослинах, оформленні, концепції та форматі закладу.

«У нас була ідея зробити легкий стильний інтер’єр, в який було б приємно заходити, снідати, який би надихав своїми кольорами на позитивні емоції, в якому було б багато світла, щоб воно позитивно заряджало людей.

Бранч-кафе – це традиція сніданків за межами дому. Проаналізувавши ринок луцьких закладів, ми зрозуміли, що переважна більшість закладів є у лофтовій стилістиці, важких темних кольорах, мало де використовують соковиті і яскраві барви.

Лофт настільки заполонив ринок, що ми вирішили відійти від цієї стилістики і зробити щось на контрасті. Тобто там темне, а ми робимо біле, там все приглушене, а ми робимо світле, всюди тусклі кольори, а ми робимо яскраві.

Хотілось контрастно виділитись на ринку, але при тому зробити затишну атмосферу, щоб цього яскравого кольору не було забагато і він не дратував, щоб не переборщити і не отримати зворотній ефект. Таким чином народилась ця концепція», - розповів дизайнер.

Цікаво, що поштовхом до творчих варіацій стали «інстаграмні» світлини сніданків, де були зображені вівсяна каша, йогурт з чорницями та латунними ложечками, розміщені на дерев’яних дошках чи мармурових стільницях. Через побачене виникла ідея використати ці матеріали і кольори за основу дизайну.

Фіолетові відтінки на стінах – інтерпретація чорниці, збитої з йогуртом. Так само кольори вівсянки, круасанів, бельгійських вафель «перенеслись» у стильні елементи. Дерев’яні конструкції створені з бука, який має забарвлення максимально наближене до відтінків цих страв, а латунь додає закладу вишуканості. Не випадковим є й широкий асортимент рослин.

Живуть і працюють дизайнери у Львові. У місті є багато затишних двориків, оточених деревами, де приємно снідати. За словами Левка Давидюка, його команда вирішила перенести атмосферу цих львівських куточків у «PUR·PUR».

До того ж, подібні «джунглі», як називає дизайнер вазони у бранч-кафе, нерідко облаштовують у європейських закладах.

«Мені дуже подобається, що кухня вся дуже корисна. Багато зелені у стравах, дуже цікава авторська подача. Паштет подали у глазурі, яку використовують для праліне – це настільки оригінальна подача, коли закуски у формі десерту», - підсумував дизайнер.

До слова, чимало людей завітало у день відкриття, щоб спробувати смаколики у «PUR·PUR».

Працює заклад поки в тестовому режимі, власники таким чином хочуть перевірити усі моменти – персонал, техніку. Разом з цим вони запрошують охочих завітати на бранч.


Скуштувати різні страви та напої можна з 8:00 до 22:00 на вулиці Яровиця (будівля ЖК «Яровиця»).


 Крім того, незабаром там з’явиться і літній майданчик, тож насолодитись оригінальною кухнею можна буде на свіжому повітрі.

Текст: Наталя ХВЕСИК (Перший)

Фото: Павло БЕРЕЗЮК (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Помер оператор Валерій Мартинюк, який потрапив у аварію в Рівному
Наступна новина Волинські фельдшери перемогли у всеукраїнському «медичному ралі». ФОТО.
Останні новини
Схожі новини