Модель із Луцька пожила у Китаї. Дівчина поділилася враженнями

Модель із Луцька пожила у Китаї. Дівчина поділилася враженнями
Софія Чернієвська

Юна луцька модель Софія Чернієвська, яка мала змогу жити у Китаї, поділилася враженнями від далекої країни. Дівчина каже, що відкрила для себе зовсім новий світ і в той же час побачила багато спільного з рідною країною.

Про це – у сюжеті Сфери-ТВ.

До прикладу, каже дівчина, ціни на житло, одяг та продукти є приблизно однаковими. Щоправда, наші звичні продукти там вважаються екзотикою, тому і вартують дорожче. У нас – навпаки.

«Звичайні для нас продукти там будуть дорожчі. Такий продукт, як яблука, у нас дешевий,  а там ви би заплатили 160 гривень за кілограм. За кілограм манго ви б віддали 20-30 гривень», – розповіла Софія Чернієвська.

Що стосується житла, то комфортні сучасні апартаменти можна наймати в межах 5000 грн у місяць.

Як зазначає Софія, українців у Китаї можна зустріти часто. Каже, робота знайдеться для кожного. Тут – українці-офіціанти, хостес, танцюристи, музиканти. Працювати нелегко, але наполегливість та працелюбність наших співвітчизників високо цінується у східних країнах.

«Багато українців їдуть туди працювати, і вони працюють наповну. Вони зроблять усе якісно, не будуть скаржитися на якісь несприятливі умови, тому що для нас це ще добрі умови», – каже дівчина.

Додає, що є й чимало розбіжностей між українцями і китайцями. Побут китайців, як не дивно, є досить одноманітним. Робота, зустрічі з друзями, дім, робота – і так по колу. Відпочинок обирають пасивний: день перед телевізором нікого не здивує. Вбрання використовують зазвичай екстравагантне та яскраве.

«Вони одягаються так, як хочуть. Люблять виділися, люблять яскраві макіяжі, в деякій мірі навіть дитячі макіяжі, коли багато блискіток, коли все яскраве, коли непоєднувані яскраві кольори», – ділиться враженнями дівчина.

Що стосується менталітету, то, на противагу українцям, за словами Софії, китайці дуже дружелюбні та завжди готові прийти на допомогу.

«Їм би я запозичила більше б такої активності, більше займатися собою, а не лише роботою, чимось конкретним. Їм нормально: зранку робота, ввечері вечірка. А нам би від китайців – доброзичливості. Тому що там дійсно відкриті доброзичливі люди, які завжди підуть назустріч, завжди допоможуть, навіть якщо їм це нашкодить. Це дійсно дуже приємно було бачити», – згадує Софія.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку хочуть створити онлайн-карту джерел смороду
Наступна новина Щоб не допустити капітуляції за «формулою Штайнмаєра». Депутати Луцькради звернулися до президента
Останні новини
Схожі новини