Щоб не допустити капітуляції за «формулою Штайнмаєра». Депутати Луцькради звернулися до президента

Щоб не допустити капітуляції за «формулою Штайнмаєра». Депутати Луцькради звернулися до президента
Під час сесії Луцької міської ради (ІА Волинські Новини)

Депутати Луцької міської ради схвалили звернення до президента України, голови Верховної Ради, прем’єр-міністра щодо недопущення капітуляції України за так званою «формулою Штайнмаєра».

Про це стало відомо у четвер, 10 жовтня, під час позачергової сесії Луцької міської ради, повідомляє ІА Волинські Новини.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зазначив, що події, які відбуваються в Україні, викликають занепокоєння серед громадськості.

«Ми не можемо бути байдужими і не долучитися, щоб і голос луцької громади почули при розгляді тих питань, що стосуються нашої держави. Існує загроза, що події на сході почнуть розвиватися неконтрольовано і принесуть виключну шкоду Україні», – наголосив посадовець й зауважив, що під час погоджувальної ради луцькі депутати прийняли консолідоване звернення до представників вищих гілок влади.

Учасник АТО Андрій Д’яченко наголосив, що у суспільство кинули такий меседж, що той, хто за формулу, – за мир, а хто проти – проти миру.

«Хто взагалі сказав, що ця формула гарантує мир? Керівники ЛНР та ДНР заявили, що ніякого миру не буде і кордон вони не віддадуть. Нам пропонують такий же мир, як у 1994 році в Будапешті. Тоді агресори «вмили руки». Чи може «формула Штайнмаєра» гарантувати мир? Часто було так, що ми, активісти, заходили в суперечки. Але ми не в тій ситуації. Коли «Титанік» тоне, то вже не має значення, хто капітан, у кого який піджак, в першому чи другому класі пливемо тощо. Ми повинні вказати вищому керівництву держави, що може трапитися помилка. Я бачив цю ситуацію в мініатюрі, бо прожив два роки у Маріуполі. Бачив так звану «русскую весну». В тому числі референдум був і у Волновасі, але завершилося все не дуже добре. Ми говорили, що, мовляв, не треба боротися за Крим, і тоді, може, Путін заспокоїться. Не заспокоївся і пішов на Донбас. Тому закликаю депутатів проголосувати за недопущення дій, які загрожують суверенітету», – зазначив Д’яченко.

Луцькі обранці підготували звернення до Президента України та голови Верховної Ради та у більшості проголосували «за» такий текст звернення за основу:

«Ми, депутати Луцької міської ради, висловлюємо занепокоєння з приводу реалізації так званої формули Штайнмаєра.

Вважаємо, що підписання будь-яких домовленостей щодо завершення війни та встановлення миру на тимчасово окупованій території України має бути здійснено виключно на умовах збереження в подальшому нині окупованої частини території в складі України, збереження суверенітету та недопущення федералізації України, повного контролю сторони над державним кордоном та з абсолютним запереченням таких умов як проведення місцевих виборів на умовах незаконних збройних формувань, повної амністії та узаконення так званої «народної міліції».

Місцеві вибори на тимчасово окупованих територіях України можуть відбуватися разом із загальноукраїнськими місцевими виборами та лише після виведення незаконних збройних формувань й іноземних військ з тимчасово окупованої території України, контроль за такими виборами має здійснюватися незалежними міжнародними організаціями та ЦВК України. А міжнародні правоохоронні органи та організації мають гарантувати безпеку й забезпечити дотримання громадського порядку під час виборчого процесу на тимчасово окупованій території.

Також вважаємо за необхідне звернути увагу на те, що новий закон про особливий статус тимчасово окупованих територій України перед прийняттям має бути детально проаналізований та широко обговорений в суспільстві.

Вважаємо за необхідне добиватися реальних кроків на підтримку України від держав, які декларували безпеку та недоторканість кордонів України в обмін на відмову від ядерної зброї (за виключенням РФ).

Окрім того, на нашу думку, якомога швидшій та повній реінтеграції в Україну й деокупації тимчасово окупованих територій України найбільше сприятиме реальному покращенню життя українців, проведення в Україні успішних реформ та ріст економіки та соціальних стандартів».

Нагадаємо, у Луцьку вирішили провести позачергову 64-ту сесію міської ради, на розгляд якої винесли законопроєкт депутата Волиньради Олександра Пирожика про звернення Луцької міської ради до Президента України, Голови Верховної Ради України щодо непопущення капітуляції України так званою «формулою Штайнмаєра».

Тим часом волинські активісти не змогли домогтися скликання позачергової сесії Волинської обласної ради. Голова Ірина Вахович заявила, що немає конкретики, проти чого і для чого збиратися. 

Читати також: «Це зрада України», – голова спілки волинських ветеранів АТО про «формулу Штайнмаєра»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Модель із Луцька пожила у Китаї. Дівчина поділилася враженнями
Наступна новина У Любешові до системи відеонагляду планують приєднати камери з дитсадків
Останні новини
Схожі новини