З 8 листопада нещеплених вчителів відсторонятимуть від роботи: де взяти їм заміну

З 8 листопада нещеплених вчителів відсторонятимуть від роботи: де взяти їм заміну
Фото ілюстративне

Із 8 листопада невакцинованих працівників освітніх закладів відсторонятимуть від роботи. На Волині низка шкіл зіткнеться із проблемою нестачі кадрів.

Про це йшлося у програмі «Актуально» на 12 каналі 2 листопада за участю заступниці начальника управління освіти та науки ОДА Тетяни Соломіної.

«Ми мусимо йти до дітей і не наражати ні себе на небезпеку, ні дитячий колектив. З 8 листопада набуває чинності наказ, який зобов’язує працівників певних сфер, а це стосується і освіти, вакцинуватися, тобто повинна бути 100-відсоткова вакцинація», – зазначила посадовиця.

За її словами, на Волині закладів освіти, які мають стовідсоткову вакцинацію працівників, 114. До того ж процес вакцинації працівників шкіл триває.

«2-3 тижні – і ми завершимо. І ці заклади матимуть можливість працювати в режимі офлайн і організовувати повноцінний освітній процес», – запевнила Тетяна Соломіна.

Що ж до проблеми нестачі кадрів у період, коли той чи інший педагог або інший працівник буде відсторонений від роботи, то нині її вирішити непросто, стверджує вона.

«Зараз іде ціла серія нарад, в яких ми вивчаємо ситуацію і намагаємося почути від керівників органів управління освітою територіальних громад, у який спосіб вони передбачають вирішення цих питань. Звичайно, це напруження в колективі. І якщо ми говоримо про велику школу, велику кількість педагогічних працівників, де можна забезпечити взаємозаміну, поки вирішиться питання щодо вакцинації, то якщо це малокомплектні школи, відсутність вчителя англійської мови – це дуже серйозно. І момент відсторонення людини від виконання обов’язків ставить під загрозу виконання освітньої програми і навчальних планів», – зазначила заступниця начальника управління.

«Загальний показник вакцинації працівників закладів загальної середньої освіти в області – 89%. Я не бачу аж такої критичної ситуації, коли не буде ким замінити педагогічних працівників. Але йдеться не лише про педагогічних працівників. Я, наприклад, вбачаю проблему, коли кухар відмовився вакцинуватися, і знайти швидко йому заміну буде непросто. Але це вже виклик для директора закладу», – додала Тетяна Соломіна.

Читати також: Онкологія в ремісії і вагітність – не причина відмовлятися від вакцини, - волинська чиновниця


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Який корм підійде для вашого кота
Наступна новина У Підгайцівській громаді сортуватимуть сміття у «Жовтий мішок»
Останні новини
Схожі новини