З фермера – у військові: історія добровольця з позивним «Рибак», який служить в ТРО Волині

З фермера – у військові: історія добровольця з позивним «Рибак», який служить в ТРО Волині

У складі 100-ої окремої бригади територіальної оборони служить військовослужбовець ЗСУ Роман із позивним «Рибак».

В армію чоловік пішов добровольцем, пише «Суспільне»

Як розповів військовий, до початку повномасштабної війни займався сільськогосподарським виробництвом та має для цього техніку й землю в оренді. Після 24 лютого 2022-го, каже, зрозумів, що потрібно захищати країну й рідні землі.

«Вдома сів і два дні роздумував, що робити. Зрозумів – треба захищати свою Батьківщину, свої землі. Зібрався, пішов у воєнкомат і опинився тут. Проходжу військову службу, захищаю свою землю від ворогів», – сказав боєць.

На місці несення служби нещодавно відзначив своє 30-річчя. День народження, говорить військовий, минув як і решта днів на службі.

«Тут немає такого як свято. У нас все – будні дні, де є цілі, виконання бойових задач, навчання та відпрацювання на практиці, вдосконалення навичок», – каже тероборонівець.

Зараз Роман – командир відділення у бригаді. Щодня військові опановують бойову техніку, навчаються стрільбі й тактикам ведення бою.

«Стараємося як губка чим більше поглинути знань, бо від того буде легше в бою. За цей час навчався літати на квадрокоптері та стріляти з РПГ. Стріляти зі зброї навчився раніше, бо маю дозвіл, але тут навчився відмінно. Опановуємо тактику, як прийняти бій та швидко переміщатися, щоб ворог не помітив», – говорить боєць.

У бліндажі, де військові обігріваються за допомогою буржуйки, облаштували спальні місця для відпочинку. Всередині бліндажу, розповів Роман, закріпили теплоізоляційну фольгу, щоб прискорити процес нагрівання і мінімізувати втрати тепла.

«Бліндаж у нас перекритий, робили для себе, бо якщо буде якийсь прильот, то щоб бліндаж витримав і не завалило хлопців під завалом. Старалися, щоб було комфортно тут, чим могли оббивали. Зробили, щоб відчувався затишок як вдома», – сказав боєць.

Військовий Роман каже: після перемоги їхні бліндажі можуть стати місцем відпочинку чи туристичним об’єктом.

«Столик лишимо, все лишимо, щоб люди приїхали, відпочивали. Після перемоги сюди захочеться приїхати, згадати як і що було, бо ж рік часу проводимо тут», – розповів командир відділення.

З початком війни, говорить боєць, його світогляд змінився суттєво, зокрема почав більше цінувати сім'ю, родину та все, що надбав у житті. Вдома у Володимирі на чоловіка чекає дружина та двоє дітей маленьких дітей.

Після повернення до цивільного життя, додав Роман, продовжить свою аграрну справу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинські рятувальники визволили чоловіка, якого притисло гілкою на дереві. ФОТО
Наступна новина Помер працівник селищної ради на Волині
Останні новини
Схожі новини