З Італії евакуювали понад сотню українців. У МОЗ кажуть, що всі вони здорові

З Італії евакуювали понад сотню українців. У МОЗ кажуть, що всі вони здорові

В Україну евакуювали літаком 123 українців, які раніше не змогли повернутися з Італії через закриття кордонів у зв'язку з карантином. Також спецрейсом до Києва повернулися пасажири двох автобусів, які раніше застрягли на італійсько-словенському кордоні, а також ті, хто забажав виїхати з Італії. Усі евакуйовані підписали згоду на проходження добровільної самоізоляції після повернення в Україну в домашніх умовах протягом 14 днів.

Про це повідомили в Офісі президента.

Українських громадян доставили на батьківщину літаком авіакомпанії SkyUp з італійської Венеції (аеропорт «Марко Поло»).

Як запевнили в Офісі президента, перед посадкою у літак в Італії всі пасажири пройшли медогляд на ознаки можливого захворювання. За інформацією італійської сторони, на борт були допущені лише здорові люди, без симптомів хвороби.

«На борту літака перебували лікарі українського Центру медицини катастроф, які мали експрес-тести для діагностики на наявність коронавірусу, а також безконтактні термометри. Під час польоту лікарі проводили медико-санітарний нагляд. Екіпаж був забезпечений захисними масками та дезінфекційними засобами», – ідеться у повідомленні.

Зауважують, що на самоізоляцію будуть відправлені люди без симптомів гострих вірусних захворювань і з негативним результатом тесту на COVID-19.

Нагадаємо, 20 лютого із Китаю евакуювали пів сотні українців. Для проходження двотижневого карантину Їх розмістили у санаторії в Нових Санжарах, що на Полтавщині. 5 березня їхня обсервація закінчилася. Серед евакуйованих людей інфіеованих вірусом COVID-19 не виявилося.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку на карантин закриють ринки, кафе, торгово-розважальні центри
Наступна новина 750 українців закрили на карантин у готелі Єгипту. Серед відпочивальників – родина з Волині
Останні новини
Схожі новини