З Луцької ради церков пропонують виключити очільника Московського патріархату на Волині

З Луцької ради церков пропонують виключити очільника Московського патріархату на Волині
Архієпископ Нафанаїл. Фото з мережі

Депутатка Луцької міської ради Алла Доманська зареєструвала петицію, в якій запропонувала виключити з Луцької ради церков очільника Волинської єпархії УПЦ (МП) Нафанаїла

За її словами, через війну, яку розв’язала рф проти України представник Московського патріархату не повинен бути в органах місцевого самоврядування, навіть консультативно-дорадчих.

Відповідну петицію вона зареєструвала 11-го травня. 

«У зв’язку з війною, яку веде російська федерація проти України, вчиняючи геноцид проти української нації, прошу виключити з Луцької ради церков представника української православної церкви московського патріархату, а саме керуючого Волинською єпархією архієпископа Волинського і Луцького Нафанаїла.


Представники будь-яких організацій чи установ ворожої країни, яку вже не одна держава у світі визнала терористичною, не повинні бути в органах місцевого самоврядування, навіть консультативно-дорадчих», – йдеться у петиції.

Станом на 15:30 11-го травня петиція набрала всього два голоси з необхідних 300. До закінчення голосування залишилось 14 днів. Якщо петиція набере відповідну кількість голосів її розгляне міська влада. 

Читати також: У Луцьку створили раду церков. Хто увійшов до її складу?

Довідково:
Луцька рада церков є консультативно-дорадчим органом при Луцькому міському голові, члени якого діють на громадських засадах.
Основними її завданнями є: об’єднання зусиль релігійних громад у доброчинній діяльності; сприяння міжконфесійному порозумінню та злагоді; обговорення актуальних питань життєдіяльності міської територіальної громади; участь релігійних організацій у духовному відродженні та зміцненні гуманістичних засад у Луцькій міській територіальній громаді. 

 

Нагадаємо, волинські депутати пропонують заборонити УПЦ МП. В обласній раді зареєстрували відповідний проєкт рішення про звернення щодо заборони діяльності УПЦ МП в Україні, скасування Статутів та державної реєстрації релігійних громад УПЦ МП на території Волинської області, виходу з лав УПЦ МП та побудови єдиної православної незалежної української церкви. 

Проєкт цього рішення буде винесено на розгляд найближчої сесії обласної ради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Окупанти заблокували газопостачання України на Луганщину та Донеччину
Наступна новина На Донеччині загинув військовий з Прилісного
Останні новини
Схожі новини