З спортзонами та новими межами: в Луцьку затвердили концепцію розвитку парку 900-річчя

З спортзонами та новими межами: в Луцьку затвердили концепцію розвитку парку 900-річчя

У Луцьку затвердили концепцію розвитку Парку культури та відпочинку ім. 900-річчя міста та встановлять реальні межі зеленої зони.

Відповідне рішення ухвалили під час сесії міської ради 5 червня.

«Маємо нову концепцію, яка відрізняється від попередніх. Брали зразки світового досвіду, аби зрозуміти, як робили такі парки у Європі», - розповіла радниця в.о. міського голови Мар’яна Сорочук. За її словами, у парку планують збільшення входів з 6 до більше 20, зроблять доріжки для велосипедистів, пішохідні та бігові доріжки. Також буде три зони для вигулу собак, три дитячих майданчики для дітей від 3 років, від 7 років і загальний майданчик, мотузковий парк, скейтпарк, BMX-зона та багато іншого.

Мар’яна Сорочук додала, що концепцію подарувала лучанам студія Ariva Urban.

Депутат Луцькради Павло Данильчук зазначив, що для розвитку парку потрібні доріжки, але виникають питання навіщо в парку так багато спортивних зон. Приміром, мотузковий парк, BMX-зона.

«Люди мають приходити в парк, а не в спортивні зони. Для цього можна знайти інше місце. Ми понатикуємо різними спортивними зонами», - додав він.

Натомість обранець громади Євген Ткачук зазначив, що перш за все у парку треба зробити туалет з центральною каналізацією.

«За» концепцію проголосували 26 депутатів. Також обранці громади ухвалили до 31 грудня встановити реальні межі парку, адже вона змінилися за останні роки.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянин прийшов на роботу і помер, - ЗМІ
Наступна новина Засудили лучанина, який утік з-під конвою в лікарні
Останні новини
Схожі новини