Засудили лучанина, який утік з-під конвою в лікарні

Засудили лучанина, який утік з-під конвою в лікарні

Лучанина, який у вересні 2016 року утік від конвоїрів, засудили до 11 років позбавлення волі.

Неодноразово судимого чоловіка визнали винним у розбої, поєднаному з проникненням у житло; незаконному поводженні із вогнепальною зброєю та бойовими припасами; втечі з-під варти, а також втягненні неповнолітньої у злочинну діяльність, – повідомляють у прес-службі прокуратури Волині.

Так, увечері 12 грудня 2015 року зловмисник, змовившись із так само уже судимим 25-річним лучанином, вчинив розбійний напад з проникненням у житло в селі Коцюри Любомльського району. Попри те, що злочин був ретельно спланований, поживитися чимось цінним нападникам, які поранили господаря будинку із вогнепальної зброї, не вдалося.

Коли його затримали за цей злочин, чоловік, аби уникнути кримінальної відповідальності, втік з-під варти.

Нагадаємо, вночі 16 вересня 2016 року, коли його з Луцького ІТТ доставили у лікарню через скарги на стан здоров'я. Там розбійник заволодів гранатою і пістолетом та, погрожуючи їх застосуванням, змусив беззбройних конвоїрів не чинити йому опір та утік.

Сприяли ж його втечі дружина та неповнолітня знайома, які і роздобули та підклали в потрібне місце в лікарні пістолет та гранату.

17-річну лучанку, яку зловмисник втягнув у злочинну діяльність, 2016 року засудили до 3 років позбавлення волі зі встановленням 1-річного іспитового строку.

Дружину ж розбійника нині визнано винною у наданні засобів та знарядь у втечі з-під варти (кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 393 КК України) та призначено їй покарання у виді 5 років позбавлення волі зі встановленням 3-річного іспитового строку.

Сам він, згідно з вироком Луцького міськрайонного суду, відсидить за ґратами 11 років, а молодший співучасник розбою – 9 років. У обох них буде конфісковане усе належне їм майно.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З спортзонами та новими межами: в Луцьку затвердили концепцію розвитку парку 900-річчя
Наступна новина Які легкові авто частіше купують в Україні
Останні новини
Схожі новини