За день 15-20 пар. Лучанин шиє тактичні рукавиці для військових

За день 15-20 пар. Лучанин шиє тактичні рукавиці для військових
Фото «Суспільного. Волинь»

Лучанин Андрій Дударь організував пошив тактичних рукавиць для військових. Чоловік розповів, що разом з іншими майстрами та волонтерами працює над тим, щоб збільшити масштаби пошиття.  

Про це повідомляє «Суспільне».

Чоловік займається виробами зі шкіри більше 30 років. Почав шити їх у 2014-му у власній квартирі луцької багатоповерхівки.

Фото «Суспільного»

З початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну чоловік сам зшив кілька десятків пар шкіряних рукавиць. За його словами, 24 і 25 лютого почали телефонувати знайомі бійці і просити рукавиці на фронт. Після цього він поширив інформацію у соцмережах – за півдня назбирали повний бус шкіри. З неї планують пошити тисячу пар рукавиць.

Лучанин розповідає, що тоді зрозумів, що сам з такою кількістю замовлень не впорається, тому до роботи долучив волонтерів.

«Заготовки для майстра роблять у волонтерській організації Луцька. Щодня приходить 10-20 людей», - розповіла волонтерка Оксана Висоцька.

Андрій Дударь виготовляє різні варіанти рукавиць. Частина – зимові зі зйомним клапаном, решта – рукавички з відкритими пальцями. За день вдається пошити 15-20 пар.

">http://

Першу партію рукавиць віддали військовим. Вони вже пройшли іспит. З його слів, рукавиці мають служити мінімум два місяці, іноді можуть прослужити до півроку.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку запрацював центр допомоги біженцям
Наступна новина Лучанку двічі спіймали на продажі алкоголю
Останні новини
Схожі новини