Із 12 до 200 тисяч за добу: волинський паралімпієць продає «золото» олімпіади, щоб допомогти ЗСУ

Із 12 до 200 тисяч за добу: волинський паралімпієць продає «золото» олімпіади, щоб допомогти ЗСУ

Відомий в Україні та світі спортсмен-паралімпієць Сергій Ємельянов продає золоту медаль, яку він виборов на Іграх у Токіо. Аукціон на своій сторінці у «Фейсбуці» проводить журналістка і телеведуча Соломія Вітвіцька. Кошти планують витратити на амуніцію для захисників України.

«Привіт усім. Напевно, не говоритиму доброго ранку, бо для когось воно не дуже добре. Я – Сергій Ємельянов, планую продати свою золоту паралімпійську медаль Ігор у Японії (2021) для підтримки наших захисників України. Тільки разом ми переможемо. Слава України», – написав Ємельянов на своїй сторінці у «Фейсбуці».

А більш детально про доброчинну ініціативу повідомили надвечір 23 березня. І вже за добу початкова ставка зросла у більш ніж 15 разів.

Умови благодійного аукціону щасливої золотої паралімпійської медалі доволі прості. Стартовою оголосили вартість у 12 000 гривень (400 у.о.). Крок у торгах – від 6000 грн (200 у.о.)

Торги відбуваються у коментарях до посту Соломії. Треба залишати свою ставку та слідкувати, хто дає більше. А тоді піднімати ставки. Звичайно ж, переможе той, чия ставка найбільша. А фінал аукціону заплановано на 19:30 четверга, 7 квітня.

Разом із тим телеведуча пропонує передавати будь-які благодійні внески в ці дні заради досягнення мети збору – акумулювати мінімум 600 000 гривень (20 000 у.о.). Вони, як і ставки, можуть прийматися й у гривнях, і у доларах, і у євро.

«Чим більше ми всі разом зберемо – тим більше зможемо знайти і придбати для наших героїв. Купуємо броніки, бафи, рукавиці, тепловізори. І, можливо, вдасться ще й подарувати авітвку для військових справ», – уточнює Вітвіцька у дописі.

Реквізити картки журналістки саме для цього збору:

5375 4141 0957 7725 (Mono)

https://send.monobank.ua/jar/3C6X9xKnDL

PayPal: [email protected]

Переказ і оплату за лот можна зробити на благодійний фонд з позначкою благодійний внесок:

БО "ТИ НЕ ОДИН" БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД 1+1 МЕДІА"

Код ЄДРПОУ 41565550

IBAN - UA 41 328209 0000026007050040834

Призначення платежу: Благодійний внесок

та за посиланням: https://bit.ly/3IsGZzu

Як додає Соломія Вітвіцька, усі, хто зробить внесок від 15 000 гривень ( або 500 у.о.) і напише їй із підтвердженням в особисті повідомлення, отримає від паралімпійського чемпіона фото з медаллю з автографом (світлину надішлють онлайн). Ще п‘ять найактивніших учасників доброї справи отримають від неї особисто подарунки.

Також можна допомагати репостами, надсилаючи цей допис колекціонерам спортивних речей і всім тим, хто дійсно може допомагати.

«Ми привітаємо нового володаря колекційної неймовірної речі – золотої паралімпійської медалі. І покажемо, як передамо все необхідне нашим відважним хлопцям. Той, хто виграє в торгах, врятує і збереже багато життів українських козаків ЗСУ», – розповіла телеведуча.

За її словами, зібрані кошти планують витратити на те, щоб употужнити захист наших воїнів ЗСУ і захист України. І найбільша потреба зараз – це броня, адже тих, хто боронить Батьківщину, в нас більше, ніж амуніції. Тож завдяки ініціативі Сергія Ємельянова усі охочі позмагатися за медаль на аукціоні, чи просто переказати доброчинні внески допоможуть укомплектувати 25-ту і 30-ту механізовані бригади, адже на плечах ЗСУ сьогодні – весь вільний світ.

«Знакова медаль! Заряджена принести удачу і перемогу!» – наголошує у дописі Соломія Вітвіцька.

 

Як відомо, Сергій Ємільянов – заслужений майстер спорту України, член національної збірної команди України з параканое серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату.

 

Він народився 28 травня 1993 року в місті Кременчук Полтавської області. З 2018 року Сергій виступає у складі збірної команди Волинської області (Центр з фізичної культури і спорту осіб з інвалідністю «Інваспорт». Волинь). Для Сергія Паралімпіада у Токіо була другою. Він вже брав участь в Іграх у 2016 році у Ріо-де-Жанейро, тоді веслувальник завоював золото.

Спортсмен також є чотириразовим чемпіоном світу (2017, 2018, 2019 та 2021) у веслуванні на каное.

Як відомо, Сергій Ємельянов став переможцем Паралімпійських ігор в Японії два роки тому, 2020-го, у змаганнях з параканое. Він завоював «золото» на байдарці на 200 метрів з вражаючим результатом 40.355 секунди. Й обійшов тоді спортсмена з рф Леоніда Крилова. Сергій Ємельянов випередив суперника з росії на 0,109 секунди та посів перше місце. Саме медаль за цю перемогу (а він здобув «золото» і з паралімпійським рекордом, і у класі KL3 – серед атлетів із ураженнями нижніх кінцівок) спортсмен віддав на аукціон.

Вже за добу торгів ставка із 12 зросла до 200 тисяч гривень. Як уточнила Соломія Вітвіцька, нова найбільша ставка на цю мить від нової учасниці торгів становить орієнтовно 6600 у.о.

Попри частково завуальований акаунт з іменем @Сергей Юля, світлина профілю дозволяє говорити, що у торгах бере участь дружина гравця «Шахтаря» й національної збірної України Сергія Кривцова.

Він, до слова, неодноразово висловлював власну громадянську позицію стосовно російської агресії.

«Це жахливо, що в наш час, у XXI столітті може відбуватися подібне – війна в самому центрі Європи. Жахливо все це спостерігати, однак ще жахливіше бути всередині цього. Скільки гине дітей, мирних громадян, наших військових... Хочеться, аби швидше це все закінчилося. І закінчилося нашою перемогою, адже ми в себе вдома, ми захищаємо свою батьківщину від нападу з боку Росії», – цитує футболіста офіційний сайт ФК «Шахтар».


Сергій переконаний, що треба все це висвітлювати в соціальних мережах, говорити правду всьому світові. Люди багато не знають, з того боку їм не розповідають усієї правди, тому вони й мислять так однобоко.Тож завдання публічних людей, – виставляти це все напоказ, говорити про те, що справді відбувається в Україні, щоб дізнавалися правду.

«Ну й допомагати, хто чим може: наприклад, постачаннями гуманітарними або амуніцією для військових. Цим ми всі теж займаємось. Допомагаємо всім, що в наших силах», – запевнив він.

Щодо останнього, то 18 березня захисник «Шахтаря» Микола Матвієнко повідомив у «Фейсбуці», що разом з одноклубниками Тарасом Степаненком, Сергієм Кривцовим та динамівцями Сергієм Сидорчуком, Георгієм Бущаном та Миколою Шапаренком створили фонд для надання гуманітарної та військової допоги.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Волинській області людям заборонили відвідувати ліси
Наступна новина Польські підприємці подарували Луцьку автобус-амбулаторію
Останні новини
Схожі новини