За дошкільнят Гіркополонківської ОТГ, які відвідують дитсадки Луцька, платитиме сільрада

За дошкільнят Гіркополонківської ОТГ, які відвідують дитсадки Луцька, платитиме сільрада

95 гривень на день пропонує міська рада Луцька платити Гіркополонківській сільській раді за перебування однієї дитини у дитсадку міста.

Про це Суспільному розповів заступник сільського голови Андрій Мороз.

Каже, йдеться не лише про оплату за харчування.

«Раніше міська рада ставила умову щодо компенсації витрат по харчуванню 60х40, так як і оплачують батьки міських дітей. Та наразі нам у навантаження лягає й утримання дошкільних навчальних закладів», – повідомив він.

Зі слів Андрія Мороза, луцькі дитсадки відвідує 74 дитини з їхньої громади, у тому числі і його син. 33 з них не користуються жодними пільгами, їхні батьки у Луцьку не працюють, а відтак не мають знижки на харчування. Платити за цих дітей планує сільська рада.

На території Гіркополонківської громади є чотири дитсадки, у двох з них  є вільні місця. Та через погане транспортне сполучення родинам, що мешкають у селі Полонка, зручніше возити дітей до Луцька. Побудувати дитячий садок у Полонці для сільської ради наразі не під силу.

На початку 2019 у бюджеті громади передбачили 78 тисяч гривень на оплату за харчування дітей, що із села їздять у дитсадки міста. Сьогодні, 28 лютого, під час сесії мали виділити ще 200 тисяч гривень. Але жодних договорів про перерахунок грошей до міського бюджету з Луцькою міською радою ще не було укладено.

Нагадаємо, рішення Луцького міськвиконкому про оплату за харчування дошкільнят, які не зареєстровані у Луцьку, в суді оскаржує прокуратура області.

 
Сьогодні продовжився суд у справі про оплату за харчування дошкільнят без «луцької прописки»

Сьогодні відбулося чергове судове засідання у справі про оплату за харчування дошкільнят без «луцької прописки», які відвідують міські дитсадки. Поки справу розглядають у суді, деякі об’єднані громади, що розташовані поблизу обласного центру, готуються сплачувати за перебування «своїх» дітей у дитсадках Луцька. Серед таких – Гіркополонківська.

Posted by UA: Волинь on Thursday, 28 February 2019

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку капітально відремонтували поліклініку №3. ВІДЕО
Наступна новина Розшукують волинянку, яка помилково взяла не свою валізу
Останні новини
Схожі новини