За минулу добу бойовики 7 разів порушували «тишу» на Донбасі

За минулу добу бойовики 7 разів порушували «тишу» на Донбасі
Фото ілюстративне

Бойовики за минулу добу, 8 лютого, сім разів порушили режим припинення вогню в зоні бойових дій на Донбасі. Внаслідок обстрілів серед українських військових немає поранених чи загиблих.

Про це повідомили в штабі операції Об'єднаних сил, пише Громадське.

Так, неподалік Південного бойовики використовували міномети 120-го та 82-го калібрів, а також автоматичний станковий гранатомет.

У передмісті Авдіївки, а також біля Пісків і Водяного штаб зафіксував обстріли бойовиків із гранатометів різних систем та стрілецької зброї.

У штабі запевняють, що українські військові відкривали вогонь у відповідь. Із початку 9 лютого штаб зафіксував одне порушення «тиші» — біля Пісків бойовики використовували стрілецьку зброю.

Від початку «перемир'я» наприкінці липня 2020 року й до вечора 7 лютого 2021 року Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 8 461 порушення режиму тиші — зокрема 3 179 вибухів, 1 074 невизначених боєприпаси, що пролетіли, 101 спалах дульного полум'я, 60 освітлювальних ракет і щонайменше 4 047 черг і пострілів.

В ОБСЄ порушенням вважають кожний постріл або вибух, а в штабі ООС обстріли однієї позиції вважають одним фактом порушення.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині рятувальники дістали понад 80 автівок із заметів
Наступна новина На луцькому авторинку муніципали почали штрафувати порушників
Останні новини
Схожі новини