За останній тиждень на Волині подвоїлась кількість хворих на кір

За останній тиждень на Волині подвоїлась кількість хворих на кір
Фото - Elle.ua

За останній тиждень у Волинській області зареєстрували 193 випадки кору.

Це вдвічі більше згідно з даними попереднього тижня, коли зареєстрували 98 випадків хвороби, повідомили у Волинському обласному лабораторному центрі.

193 випадки – це найбільша кількість зареєстрованих випадків за тиждень з початку спалаху із січня 2018 року. Щоденно фіксується від 20 до 35 нових хворих кором.

Також збільшилась кількість хворих щодо дорослого населення, до 45% від загальної кількості хворих. Серед дітей найбільше хворіють у віці 5 – 9 років, котрі вчасно не отримали другу дозу КПК.

З початку року в області зареєстровано 349 випадків кору,  інтенсивний показник захворюваності розцінюється як високий і перевищує середньодержавний. 

За даними Центру громадського здоров’я, з початку року Волинь знаходиться на 9 місці за показниками захворюваності на 100 тисяч населення після Рівненської, Чернівецької, Львівської, Вінницької, Тернопільської, Хмельницької, Закарпатської та Івано-Франківської областей.

Читати також: Дітей без щеплення від кору можуть не впускати до луцьких шкіл


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Скільки малюків народилося в Луцьку 17 січня
Наступна новина У Луцьку машина збила 10-річну дівчинку
Останні новини
Схожі новини