Чиє сміття? У Луцьку біля лабораторії знайшли купу використаних шприців, масок і бахіл

Чиє сміття? У Луцьку біля лабораторії знайшли купу використаних шприців, масок і бахіл

У Луцьку біля лабораторії виявили медичне сміття – використані шприци, маски, рукавички та бахіли. У самій лабораторії запевняють, що сміття викидали не вони.

Відходи знайшли у занедбаному приміщенні, яке розташоване усього за 50 метрів від вірусологічної лабораторії, до якої біоматеріал везуть зі всієї області, йдеться в сюжеті ТСН.

Про небезпечну знахідку муніципальну варту повідомили свідки. Ці речі можуть бути заражені, повідомила в. о. начальника відділу департаменту муніципальної варти Тетяна Головій.

У лабораторії, на території якої знайшли використані маски та шприци, запевняють, що після візиту муніципалів його утилізували. І твердять, сміття викидали не вони.

Підпишись на Telegram сайту, який зараз читаєш. Без спаму, тільки важливе! Підписатися

Керівниця лабораторного центру продемонструвала договір з компанією для утилізації  медичних відходів. Востаннє, каже, 2 тонни використаних шприців, масок та бахіл забрали три дні тому.

«Вони збираються в спеціальні мішки біобезпеки, проходить їх дезінфекція. Зберігаються в окремому приміщенні», – запевнила директорка Волинського лабораторного центру Наталія Янко.

Шприци тут могли викинути наркомани, які часто збираються поблизу у занедбаних будинках, твердять у лабораторному центрі.  Або ж навіть клієнти лабораторії.

По сусідству з лабораторією розташована екологічна інспекція. Медсміття на землі інспектори бачили, але не реагували.

«Швидкі допомоги приїжджають, заносять аналізи, забирають результати. Певно, викидають маски. Періодично вони рукавички викидають, маски», – каже інспекторка екологічної інспекції Людмила Клюка.

Проте, хто саме викидав використані шприци та маски, правоохоронці так і не з'ясували. 

Читати також: Найближчим часом Україна може дозволити експорт медичних масок, – Зеленський


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Провальний візит президента. Що не так з волинським вояжем Зеленського?
Наступна новина На Волині за добу виявили 55 інфікованих коронавірусом. Тих, хто одужав, – майже дві сотні
Останні новини
Схожі новини