За рік карантину до Польщі переїхало 100 тисяч українців

За рік карантину до Польщі переїхало 100 тисяч українців
Фото ілюстративне

За рік карантину до Польщі переїхало 100 тисяч українців. Українці в Польщі заробляють у середньому 30000-35000 тисяч гривень.

Про це повідомив прес-секретар польського управління у справах іноземців Якуб Дудзяк, пише Голос України.

"З 100 тисяч осіб, 40 тисяч осіб прибули до Польщі з метою постійного місця проживання тільки з січня по квітень поточного року", — повідомив прес-секретар управління у справах іноземців.

"Все частіше українці відходять від того, що шукають роботу з житлом. Зараз у більшості приїздить із перспективою, що в майбутньому перевезуть родину. Польща зацікавлена саме в родинах. Це не заробітчани. Це люли, які в майбутньому тут купуватимуть житло, народжуватимуть дітей", - каже директор кадрової агенції Анджей Пясковський.

Читайте також: Відпочинок в епоху covid-19. Які країни будуть доступні українцям цього літа

Українці, які кілька років живуть у Польщі кажуть, що жити тут вигідніше.

"Коли я їду в Україну, мене шокують ціни. Продукти харчування там дуже високі. За два роки життя тут, обоє з дружиною працюємо. Жінка – на стерилізації обладнання в лікарні, я на заводі. І хощ ще маємо зйомне житло, але можемо дозволити і поїхати з дітьми в подорож і вдягнутися. З жінкою на двох маємо близько 40 тисяч гривеь. Цих грошей нам вистачає", - каже Олександр Шимко із Києва. Він із дружиною та двома дітьми мешкають у Варшаві.

Станом на квітень у Польщі зареєстровано 725 173 іноземця. Це на 11,3% більше, ніж було в квітні 2020 року. З них 59,4% є найманими працівниками, 3% займаються підприємницькою діяльністю, а решта зайняті іншими формами зайнятості, наприклад, працюють за цивільними договорами або у вигляді тимчасової роботи. 73,4% з усіх іноземців, які постійно проживають у Польщі, складають громадяни України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Обвал мосту на трасі Луцьк-Львів: як об'їхати та чому він «втомився»
Наступна новина За минулу добу на Волині виявили 77 хворих на коронавірус. Одужало – 142
Останні новини
Схожі новини