За рік волинські лісівники поповнили бюджети на 325 мільйонів. ВІДЕО

За рік волинські лісівники поповнили бюджети на 325 мільйонів. ВІДЕО
2018-го лісогосподарські підприємства Волині до бюджетів сплатили 325 мільйонів гривень. Фото - Ліси Черкащини

На Волині за результатами минулого року лісогосподарські підприємства загалом до бюджетів сплатили 325 мільйонів гривень.

Про це стало відомо із сюжету Сфери-ТВ.

«В державний бюджет заплачено 245 мільйонів податків, окремо заплачено єдиний соціальний внесок у розмірі 81 мільйон і окремо заплачено в місцеві бюджети 112,5 млн гривень», – розповіла заступник начальника Волинського ОУЛМГ Лідія Турянська.

Якщо співставити ці цифри з показниками 2017-го року, каже Лідія Турянська, то динаміка росту безперечно суттєва. Адже сума сплачених коштів до бюджету зросла майже на 80 мільйонів. Та поза податковим навантаженням, волинські лісівники йдуть в ногу з часом та розвиваються на повну.  

«Якби не було важко, наші підприємства розвиваються, і за минулий рік на розвиток підприємств скеровано понад 71 мільйон гривень, ці кошти вкладені в капітальні інвестиції», – повідомила посадовець.

Найбільше спрямували на придбання деревообробного обладнання на базі трьох лісогосподарських підприємств, таких як Камінь-Каширське, Любомльське та Старовижівське лісові господарства.

Та, попри усі справи, каже Лідія Турянська, пріоритет номер один – лісовідновлення. 

«Це є основне завдання наших лісогосподарських підприємств, і дуже вагома частина коштів направляється саме у цей напрямок роботи», – зауважила Ліді Турянська.

Як каже заступник голови Держлісагенства України  Володимир Бондар, в більшості країн, а особливо тих, які мають потужні лісові господарства, кошти, які заробляють господарства залишаються в самому господарстві. 

«Тому що тоді лісове господарство дбає якісніше та краще про лісовідновлення, а якщо кошти не залишаються, а йдуть у бюджет, як у нашій країні, то про якісне та ефективне лісовідтворення ми можемо, звісно, але набагато тяжче, аніж в інших країнах», – зазначив Бондар.

Загалом більше трьох тисяч лісівників нині працюють у галузі на Волині.У 2018  році усім без винятку лісівникам збільшили заробітну плату  на 25 відсотків. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Києві затримали шахрая-шантажиста з Луцька. ФОТО
Наступна новина Винагороду за пійманого вандала активісти віддали у луцький монастир
Останні новини
Схожі новини