За сільських дітей у луцьких дитсадках можуть платити громади

За сільських дітей у луцьких дитсадках можуть платити громади
Фото: golos.ua

За харчування дошкільнят без луцької прописки, що ходять в дитсадки обласного центру, можуть платити ОТГ. 

Про це йдеться у проекті рішення «Про спільні дії з об’єднаними територіальними громадами у сфері надання послуг дошкільної освіти». Документ повинен визначити порядок сплати за навчання дітей у дошкільних навчальних закладах. Його автором є фракція «УКРОП», – пише ІА Конкурент.

Нагадаємо, за харчування дітей з сіл у луцьких школах і садочках тепер потрібно платити більше. З 1 січня 2019 року з міського бюджету компенсовують частину вартості обідів у навчальних закладах лише за луцьких дітей.

ОТГ повинна укласти договір з Луцькрадою

У проекті рішення пропонують, аби між ОТГ, іншими органами місцевого самоврядування та Луцькою міською радою були укладені договори про міжбюджетний трансферт. 

Пропонується, аби послуги у сфері дошкілля надавалися закладами дошкільної освіти комунальної форми власності безкоштовно для громадян, які проживають за межами міста Луцька, тільки за наявності відповідної угоди про здійснення міжбюджетних трансфертів між Луцькою міською радою та територіальною громадою чи іншим органом місцевого самоврядування.

Кого харчуватимуть безкоштовно і без договору?

Але це правило не розповсюджується на дітей-інвалідів, дітей-сиріт, дітей, які позбавлені батьківського піклування.

А також не розповсюджується на дітей, які не зареєстровані у місті Луцьку, але відвідують заклади дошкільної освіти міста за умови, що їхні батьки або один із них:

  • працює в установах, організаціях і підприємствах незалежно від форми власності, фізична особа – підприємець (їх наймані працівники), на підприємствах, які обслуговують житловий фонд міста, які сплачують податки до бюджету міста Луцька;
  • учасник АТО (ООС);
  • працює у закладах освіти міста;
  • працює у правоохоронних органах, судах, підрозділах Державної Служби України з надзвичайних ситуацій, з’єднаннях,   військових частинах  і  підрозділах  Збройних  Сил України;
  • працює у Волинській обласній державній адміністрації, Луцькій міській раді;
  • зареєстрований та проживає у місті Луцьку.

Одна з ОТГ під Луцьком вже готова укласти договір

Керівник фракції «УКРОП» у міській раді Ігор Поліщук зазначив, що із головами сусідніх ОТГ вже йдуть переговори.

«З багатьма головами навколишніх ОТГ та сіл були проведені попередні переговори щодо вказаного питання. Під час цих переговорів, ми не зустріли спротиву вказаному рішенню. Більшість голів громад, з якими ми вели переговори, з розумінням ставляться до необхідності запровадження такого нововведення. Більше того, минулої п'ятниці ми досягли попередньої домовленості щодо укладення договору про міжбюджетні трансферти з головою однієї з прилеглих до Луцька ОТГ та вже обговорювали деталі та умови цього договору», - зазначив Поліщук.

У запропонованому проекті договору йдеться, що перерахування коштів здійснюється щомісячно лише за дні відвідування дитиною закладу дошкільної освіти (кошти не нараховуються, якщо дитина не відвідувала дошкільний заклад освіти з поважних причин).

Проект рішення заплановано розглянути на депутатській комісії 25 січня, а також безпосередньо на засіданні міської ради.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Директора волинського ВНЗ піймали на хабарі. ФОТО
Наступна новина Чотирьом сиротам із Луцька подарували квартири. ФОТО
Останні новини
Схожі новини