Заборона на відвідування лісів. Де на Волині можуть дозволити ходити по гриби та ягоди

Заборона на відвідування лісів. Де на Волині можуть дозволити ходити по гриби та ягоди
Фото ілюстративне з відкритих джерел

На засіданні ради оборони Волинської області розглянули питання щодо відвідання населенням лісів. Зокрема, відвідувати деякі ліси для збирання ягід та грибів планують дозволити у Володимир-Волинському та Луцькому районах. Натомість ходити в ліс з будь-якою метою досі заборонено мешканцям Ковельського та Камінь-Каширського районів. 

Про це 16-го червня повідомили на сторінці у Facebook управління екології та природних ресурсів Волинської ОДА.   

Зокрема на засіданні прийняли рішення не дозволяти мешканцям Ковельського та Камінь-Каширського районів області відвідувати ліси. 

«Ураховуючи вимоги розпорядження начальника обласної військової адміністрації від 23.03.2022 № 198 «Про протипожежні заходи у лісових масивах області на період 2022 року», обмежити відвідання мешканцями області лісів з метою збирання дикоросів (грибів, ягід і т.д.): повністю - в Ковельському та Камінь-Каширському районах», – йдеться у повідомленні. 

Крім того, вирішили, що військове командування спільно з керівництвом відповідних районних військових адміністрацій та обласного управління лісового та мисливського госоподарства мають узгодити й визначити лісові масиви у Володимир-Волинському та Луцькому районах, у яких можна буде збирати ягоди, гриби тощо. 

Також на засіданні прийняли рішення про виключення можливості відкриття у 2022 році в області сезону полювання на дичину.

Нагадаємо, 23-го березня наказом голови Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка людям заборонили відвідувати ліси в області. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Сьогодні на Волині - високий рівень пожежної небезпеки
Наступна новина Волинський легкоатлет виборов «срібло» на змаганнях у Чехії
Останні новини
Схожі новини