Загальна сума боргів на газовому ринку сягнула 114 мільярдів гривень

Загальна сума боргів на газовому ринку сягнула 114 мільярдів гривень
Фото ілюстративне

Сума заборгованості населення за газ та послуги теплопостачання вже перевищує 114 мільярдів гривень. У Першій Енергетичній Асоціації України зазначають, що значні борги негативно впливають на фінансовий стан НАК «Нафтогаз України» та призводять до зменшення відрахувань до державного бюджету.

Про це повідомляє пресслужба «Волиньгазу».

«Стрімке збільшення заборгованості за газ та постачання тепла негативно впливає на фінансові результати компаній, які перебувають у державній власності, – каже віце-президент ПЕАУ Віктор Меркушов. – У першу чергу, це призводить до зменшення суми дивідендів, яка має бути перерахована до державного бюджету».

Читати також: Як передати показання лічильника газу не виходячи з дому

Експерт пояснив, що такі компанії, як НАК «Нафтогаз України», ТОВ «Оператор ГТС України» та його попередник АТ «Укртрансгаз», вимушені формувати резерви під безнадійну заборгованість. Внаслідок чого, зменшується сума прибутку компаній, з якої сплачуються дивіденди до державного бюджету. Тому списання таких безнадійних боргів призведе до фінансового оздоровлення державних компаній.

Таке рішення проблеми боргів, запропоновано в законопроекті №3800-1, було ініційоване групою депутатів майже з усіх фракцій. Аналогічне рішення – списати безнадійні борги – вже прийнято на ринку електроенергії. Верховна Рада України ухвалила закон про списання старих боргів між учасниками ринку, і 15 липня його підписав президент.

Законопроєктом передбачено механізм списання заборгованості по всьому ланцюжку житлово-комунальних послуг для населення. Це дозволить провести фінансове оздоровлення та забезпечити економічну стабільність як всіх підприємств галузі, так і ТОВ «Оператор ГТС України» та НАК «Нафтогаз України».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Синоптики обіцяють українцям затяжне літо і теплу зиму
Наступна новина «Нікого ще не штрафували», – поліція про посилений карантин у Луцьку
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні