Загиблого Героя з Волині Президент нагородив орденом «За мужність» посмертно

Загиблого Героя з Волині Президент нагородив орденом «За мужність»  посмертно

Президент України Володимир Зеленський відзначив орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) загиблого уродженця Рожищенської громади – старшого солдата Максима Артуровича Сімдянова з Козина. 

Про це повідомили в Рожишенській міській раді. 

Нагадаємо, навідник механізованого батальйону, старший солдат Максим Сімдянов загинув на Херсонщині, поблизу населеного пункту Олександрівка 19 серпня 2022 року.

Того страшного дня мама Катерина Олексіївна втратила єдиного сина, який з дитячих літ був їй опорою та підтримкою.

Працьовитий, відповідальний, товариський, життєрадісний – таким він залишився у пам'яті своїх однокласників, друзів та односельців.

Хоч після закінчення школи разом з мамою покинув Козин, але в селі всі вважали хлопця своїм, бо не втрачав зв'язку з багаточисельною родиною, з шкільними товаришами.

Самостійний з дитячих літ, він завжди мав власну думку та позицію. У 19 літ вирішив стати контрактником ЗСУ і ніхто не міг вплинути на його виважене чоловіче рішення.

Максим Сімдянов був учасником АТО, мав досвід участі у миротворчих місіях, зокрема у Конго. Тож коли розпочалося повномасштабне вторгнення росії в Україну, досвідчений воїн сам вирушив у військкомат.

Мужньо та самовіддано боровся Максим Сімдянов з російськими окупантами, у своєму останньому бою знищив сім ворогів, але й сам втратив життя. Місце останнього спочинку знайшов 25-річний Герой на малій батьківщині - у селі Козин.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина росіяни влучили в багатоповерхівку в Дніпрі: ракета знищила під'їзд, під завалами люди
Наступна новина Через аварію в Луцьку можливі відхилення від графіків погодинного відключення світла
Останні новини
Схожі новини