Закриття інфекційного відділення у Турійській райлікарні. Коронавірус вніс корективи у плани

Закриття інфекційного відділення у Турійській райлікарні. Коронавірус вніс корективи у плани
Фото ілюстративне (джерело - «Суспільне»)

У зв’язку з тим, що у світі епідемія коронавірусу та інших інфекційних захворювань, у влада вирішила поки що утримувати два бокси в інфекційному відділенні Турійської районної лікарні, яке з 10 березня обіцяли закрити.

Про це розповіла голова Турійської райради Ольга Черен, повідомляє Суспільне.

Нагадаємо, проти закриття відділення виступив колектив лікарні.

Ситуацію прокоментувала голова Турійської районної ради Ольга Черен. Вона розповіла, що лікарня не укладала договір із НСЗУ тому, що тут немає достатньої кількості хворих.

«Але у зв’язку з тим, що у світі епідемія коронавірусу і інші інфекційні захворювання, ми вирішили поки що утримувати два бокси у відділенні. Але ми не будемо називати його інфекційне, а це будуть обсерваційні палати, де будуть знаходитися дітки середньої важкості. Їх буде обслуговувати персонал, який є у лікарні. Буде складено відповідний колективний договір, і по акту виконаних робіт, тобто з якої території будуть хворі, ми будемо лікарні сплачувати кошти», – зазначила голова райради.

За її словами, важких хворих везтимуть у Ковельську лікарню.

«У нашій лікарні не скорочений жоден лікар, в нас всі лікарі будуть працювати. В інфекційному відділенні був один лікар, вона виявила бажання зараз навчатися на курсах сімейного лікаря. І вона разом з тим буде амбулаторно працювати інфекціоністом. Молодший персонал теж забезпечений роботою. Єдине – буде скорочено 5 працівників середнього молодшого персоналу, це санітарки», – розповіла Ольга Черен.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Купи сардельки – виграй iPhone. «Забіяка» запускає цікаву акцію
Наступна новина Електронний кабінет водія. Як ним користуватися? Чим він зручний? Які послуги доступні?
Останні новини
Схожі новини