Залізничники просять не скасовувати поїзд «Ковель – Москва»

Залізничники просять не скасовувати поїзд «Ковель – Москва»
Станція Ковель. Фото ілюстративне.

Колектив пасажирського вагонного депо станції Ковель звертається до керівництва «Укрзалізниці» з проханням відмінити скасування поїзда на Москву.

Про це йдеться у колективному зверненні до керівництва «Укрзалізниці», яке прийняли 13 травня на загальних зборах у пасажирському вагонному депо. Про це пише Район.Ковель. 

Трудовий колектив виробничого підрозділу «Пасажирське вагонне депо Ковель», жителі Ковеля, Луцька, Рівного, Шепетівки, Коростеня та інших прилеглих міст до шляху прямування поїзду дуже стурбовані рішенням керівництва «Укрзалізниці» щодо відміни продажу квитків на потяг сполученням «Ковель – Москва» №77/78 з 19 травня 2019 року та його повної відміни, згідно з телеграфною вка­зівкою ЦЛ № 932 від 25 квітня 2019 р.

У документі вказано, що потенційні пасажири цього потягу вважають, що відміна сполучення суттєво ускладнить їх пересування в інші регіони України та за кордон.

«Звертаємо Вашу увагу на стабільний обсяг перевезень пасажирів (так, на­селеність цього поїзда становить близько 90%, за перший квартал поточного ро­ку цей потяг перевіз 68320 пасажирів) та прибуток, що особливо показово в умовах жахливого стан автодоріг, значної вартості та небезпеки автоперевезень», – говориться у зверненні.

Автори звернення звертають увагу на проблему, коли пасажири не можуть купити квиток на цей поїзд до станції Київ. Мовляв, частою є ситуація, коли протягом останніх років люди, їдучи до Києва, змушені  купувати квиток до наступної станції –  Ніжина. Через це й у зворотньому напрямку їм добиратися важче – потрібно брати квиток з Ніжина.  Це «суттєво погіршує умо­ви пересування студентів, мандрівників та жителів столиці» – йдеться у зверненні.

«Тому виникає питання, що при такій прибутковості для чого відміняти поїзд? Кому це вигідно??? Також необхідно врахувати і без того вкрай напружену соціально-політичну, економічну ситуацію серед громадян, що може призвести до обу­рення громадськості та втрати іміджу залізничного транспорту, як найбільш безпечного та надійного перевізника», – пишуть вагонники.

Залізничники просять своє найвище керівництво продовжити подаль­ше курсування пасажирського поїзда №77/78 «Ковель – Москва» з метою запобігання соціальної напруги серед трудового колективу та пасажирів потя­гу, що, на їх думку, викличе надходження великої кількості скарг та вдарить по іміджу «Укрзалізниці».

Нагадаємо, 11 травня стало відомо, що «Укрзалізниця» планує скасувати потяг з Ковеля на Москву. Останній рейс мав відбутись 19 травня. 

Читайте також: «Де залізниця, там життя», – начальник станції Ковель Руслан Александрук


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Про Луцьк знову забули: Садовий розкритикував парламент
Наступна новина Милість неймовірна. Дружина та донька волинського забудовника знялись у фотосесії
Останні новини
Схожі новини