Замість фізкультури грають шашки у класі. У школі біля Луцька ніяк не відремонтують спортзал

Замість фізкультури грають шашки у класі. У школі біля Луцька ніяк не відремонтують спортзал
Спортзал у Гіркополонківській школі

Учні Гіркополонківської школи, що біля Луцька, другий рік не можуть займатися у спортивній залі, відремонтованій майже на 100 %. Уроки фізкультури відбуваються в коридорі, де діти грають у настільний теніс або шахи.

Школярі записали відеозвернення до чиновників, щоб вони посприяли завершенню ремонту, розповіла учениця Діана Єфімова. Про це йдеться у сюжету Суспільного.

«Хочемо зайнятися фізкультурою у спортзалі, а не сидіти на уроках, в класі грати у шашки чи на коридорі. Другий рік ми позбавлені змоги, а зараз холодно, на стадіон не можемо піти», – зазначила Діана Єфімова.

Спортивна зала, у якій замінили підлогу, оновили стіни, встановили тренажери, – це те, що можна побачити, каже директор Василь Мацялко. З його слів, документів про виконані роботи йому не надавали. Каже, поки не завершать роботи, діти тут не навчатимуться.

«Батареї і крани повинні бути покриті решітками з метою дитячої безпеки. Ще тут дітей не було, це залишили будівельники. Їм про це говорили, але реакції ніякої. Вентиляція не зроблена штучна, кошти із того знімалися, перекидалися на систему опалення. Коли перероблялася система опалення, то зациклилися із бібліотекою і медичним кабінетом. В результаті переробки опалення вийшло, що медичний кабінет і бібліотека не обігрівається», – розповів директор.

Валентин Приходько, голова Луцької райради, яка виділяла гроші на ремонт школи, розповів: комунальне підприємство «Луцьке», яке на початку ремонту наймало підрядників – у стадії ліквідації. Фірма-підрядник, яка працювала у 2018-му році, виконала роботи недобросовісно. З нею договори розривали у судовому порядку. Нині організацією ремонтних робіт займається комунальне підприємство райради «Райтеплобуд». Роботи має завершити фірма-підрядник «Факторія».

«Там роботи завершені на 99,9 %. Там і підлога нова – спортивний ламінат. Щитки – нові, стеля не тече. Станом на сьогодні підприємство «Факторія» виготовляє решітки на батареї.

Керівництво «Факторії» запевнило, що у четвер можна буде поставити решітки, у п’ятницю можна буде працювати із м’ячами і іншим реманентом, який потрібен на уроках фізкультури», – каже Валентин Приходько. 

Читати також: «О май ґад!». Один день із життя приватної школи в Луцьку

Заступник директора комунального підприємства «Райтеплобуд» Олександр Ткачик спілкуватися із журналістами відмовився. Сказав, що хворий. Телефоном розповів: судові процеси щодо неякісного виконання робіт у Гіркополонківській школі першими підрядниками призупинені. Нині триває слідство. Фірма, що робила систему опалення, усуне недоліки, каже Олександр Ткачик. Коли це буде виконано, він не сказав.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Чорна п’ятниця – хайп чи реальні знижки? Думки луцьких бізнесменів
Наступна новина Де у Луцьку відсвяткувати корпоратив та Новий рік: у «Maximus Rest» - особлива пропозиція
Останні новини
Схожі новини