Суцільне сміттєзвалище: чому не можуть навести лад у парку в центрі Луцька. ВІДЕО

Суцільне сміттєзвалище: чому  не можуть навести лад у парку в центрі Луцька. ВІДЕО

У Луцьку в ботанічному саду або, як його ще називають, парку біля слоника, який розміщений за Палацом учнівської молоді, утворилося справжнє сміттєзвалище.

Пакети, скляні пляшки, памперси, автомобільні шини, одяг – таку багату «колекцію» можна побачити нині у парку. Поряд – дитяча залізниця, колія якої пролягає територією парку.

В департаменті житлово-комунального господарства Луцькради розповіли, що влаштовують у парку додаткове прибирання і залучають до цього підрядні організації. Окрім цього організовують толоки. Однак, зайнятися масштабно цією територією не дозволяє статус ботанічного парку.

Ботанічний сад загальнодержавного значення «Волинь» отримав цей статус ще у 1977 році. Пізніше територію передали у користування тодішньому Луцькому педінституту, нині – Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки. У 2001 році рішенням спеціальної комісії запропонували статус скасувати, а натомість під ботанічний сад вибрати нову земельну ділянку. Нині це парк на вулиці Потебні у Луцьку і цією територією опікується університет, а ось статус ботанічного саду біля річки Сапалаївки так і не скасували.

Заступник начальника управління екології та природних ресурсів в області Сергій Шеремета розповів, що на сьогоднішній день фактично існує два ботанічних сади загальнодержавного значення «Волинь».

«Для того, щоб скасувати статус заповідного об’єкта загальнодержавного значення, яким є сад біля річки Сапалаївки, потрібно рішення на рівні Міністерства екології та природних ресурсів України», – зазначив чоловік.

Детальніше – у сюжеті:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині за понад 90 мільйонів ремонуватимуть дорогу на Ягодин
Наступна новина В Україні заборонили два препарати від застуди київського виробника
Останні новини
Схожі новини