У Луцьку вшанували пам'ять директора Палацу учнівської молоді Степана Сидорука

У Луцьку вшанували пам'ять директора Палацу учнівської молоді Степана Сидорука
Відбувся вечір пам'яті Степана Сидорука (фото ІА Волинські Новини)

У Луцьку вшанували пам’ять Степана Сидорука – директора Палацу учнівської молоді, який помер рік тому 18 січня у віці 57 років.

На вечір-реквієм, який відбувся 17 січня, зібралися колеги, родина, представники міської влади, управління освіти, профспілки, директори шкіл, друзі та вихованці, пиш ІА Волинські Новини

Присутні пригадали яскраві події життя Степана Сидорука, віддали належне його багаторічній діяльності у формуванні потужного творчого колективу палацу, вихованні молодого талановитого покоління, підтримали родину.

Степан Сидорук народився 20 жовтня 1962 року в селі Хотишів Камінь-Каширського району. Після закінчення Хотишівської школи здобував вищу освіту на історичному факультеті Луцького державного педагогічного інституту імені Лесі Українки.

Трудову біографію розпочав секретарем комітету комсомолу, потім служив у лавах армії.

У 1980-х роках працював помічником міського голови, після чого повернувся до служби в армії за контрактом. Починаючи з 80-х років, був одним з найактивніших лідерів дитячого, молодіжного громадського руху в Україні – головою Волинської обласної піонерської організації, членом бюро Національної ради дитячих організацій України, головою Ревізійної комісії Федерації дитячих організацій України.

У 2005 році Степан Сидорук очолив колектив луцького Палацу учнівської молоді.

«Чи думав я, простий селянський хлопець, що колись буду керівником у такому чудовому палаці?!» – так він казав, коли хотів підбадьорити молодих педагогів, допомогти подолати невпевненість у собі.

Зараз вдячні працівники закладу пригадують його як відкриту до спілкування людину, яка раділа їхнім успіхам, вміла знайти компромісне рішення у життєвих та професійних ситуаціях.

Колеги розповіли, що Степан Сидорук докладав усіх сил, щоб зробити палац сучасним, комфортним, затишним і відомим не лише на Волині, в Україні, а й за кордоном. Підсумком багаторічної відданої роботи директора стали численні патріотичні, освітньо-виховні, творчі національні та міжнародні проєкти.

Указом Президента України №10/2017 Степану Сидоруку було присвоєно звання «Заслужений працівник освіти України».

Для вшанування пам’яті багаторічного очільника закладу колеги та вихованці палацу підготували концерт-реквієм. На сцені актової зали пролунали класичні й сучасні музичні твори, вокальні та поетичні виступи, розгорнулися хореографічні композиції.

У публікації використані фото з сімейного архіву родини Сидоруків


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Що треба знати тим, хто хоче пірнати на Водохреще. Поради від луцьких «моржів» та рятувальників
Наступна новина Літак із загиблими в Ірані українцями прибув у «Бориспіль»
Останні новини
Схожі новини