Запустили мобільний додаток, що сканує обличчя політиків і показує їхнє досьє

Запустили мобільний додаток, що сканує обличчя політиків і показує їхнє досьє
Фото ілюстративне

Одеський осередок громадської організації «Інститут політичної інформації» запустив мобільний застосунок PolitScanner, який допомагає виборцю дізнатися про доходи, діяльність та біографію політика. Для цього потрібно навести камеру на його обличчя.

Про це повідомив регіональний представник організації Павло Колотвін, інформує Громадське.

За його словами, тепер можна не шукати інформацію про кандидата в Google, а навести камеру на його зображення (в тому числі листівки, плакати, сітілайти й т.д.) та швидко отримати інформацію про нього.

Як пояснює Інститут масової інформації з посиланням на пресреліз організації, основу додатка PolitScanner складає технологія розпізнавання облич. Вона спрацьовує, коли людина за допомогою камери свого смартфона сканує обличчя політика на будь-якому рекламному носії. Відразу у застосунку виводиться інформація про цього політика: його декларації, передвиборча програма та біографія. 

 

Вперше в політичній історії об'єднана технологія розпізнавання облич, виборчий процес та освітньо-інформаційний...

Posted by Pavlo Kolotvin on Tuesday, 6 October 2020

Активісти зазначають, що працювали над створенням мобільного застосунку протягом року та хотіли зацікавити молодь і активних громадян до політичних процесів в Україні. За їхніми словами, таке рішення є «першим у світі прикладом використання сучасних технологій у політичних процесах». 

Зараз застосунок доступний у 13 містах України: в Одесі, Львові, Харкові, Дніпрі, Києві, Маріуполі, Миколаєві, Івано-Франківську, Вінниці, Запоріжжі, Луцьку, Тернополі та Кривому Розі. Водночас в громадській організації працюють над тим, щоб розширити список міст. 

Додаток безкоштовно працює як для Android, так і для IOS.

Читати також:

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У хворого на коронавірус Порошенка погіршився стан
Наступна новина Міського голову Каменя-Каширського, який попався на хабарі, відсторонили від посади
Останні новини
Схожі новини