«Закликаю архієреїв Волині сісти за стіл переговорів», - митрополит Михаїл

«Закликаю архієреїв Волині сісти за стіл переговорів», - митрополит Михаїл

Владика Михаїл, митрополит Луцький і Волинський, керуючий Волинською єпархією ПЦУ звернувся до священнослужителів Московського патріархату та мирян. 

«Сьогодні особлива мить усвідомити, що Москва нам не друг. Сьогодні в Україні небезпека. У нас спільний ворог. Ми всі виховувалися  в різний час в радянський період різними ідеологами. Але сьогодні – одна ідеологія, це наша незалежна суверенна держава Україна.

Я бачу цей особливий момент, коли ми дійсно можемо стати єдиною Помісною Українською Церквою.

Потрібно відмовитися від зверхності і залежності Московського патріархату. Треба об’єднатися в Україні.

Треба сьогодні стати ПО ОДНУ сторону барикад  на боротьбу із нашим спільним ворогом – агресором, російською державою. 

Але сьогодні є й гарячі голови, які церковне питання хочуть підняти на поверхню і народити непорозуміння. Ніхто сьогодні не можу захвачувати якісь храми чи вчиняти  якісь безчинства.

Лише на любові, на порозумінні  повинно відбутися обєднання у велику православну церкву. Незалежну від Москви та інших релігійних центрів. 

Сьогодні недопустимо шукати між собою непорозуміння.Сьогодні належить нам бути єдиними, цілісними і цілеспрямованими для повної перемоги над російськими загарбниками. 

Тому благословляю усіх на мир, на дружбу, закликаю усіх братів архієреїв, які на Волині, сісти за стіл переговорів і виробити спільний план захисту нашої України», – з такими словами до краян звернувся Михаїл. 

Заяву він зробив в ефірі 12 каналу:  12 каналу.  


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Понад 90% волинських ветеранів повертаються до зброї, - Погуляйко
Наступна новина Перша пішла. На Волині єпархія просить «дарувати» їй автокефалію на чолі з Онуфрієм
Останні новини
Схожі новини