Заступник Міністра молоді та спорту зустрівся з луцькою молоддю. ФОТО

Заступник Міністра молоді та спорту зустрівся з луцькою молоддю. ФОТО
Заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема на зустрічі з молоддю

Заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема завітав до Луцька, аби обговорити з місцевою молоддю питання створення у місті молодіжного центру.

Зустріч відбулась 12 липня у Центральному парку культури та відпочинку, у напіввідремонтованому приміщенні, що біля входу на іподром.

Заступник міського голови Костянтин Петрочук зауважив, що місто рухається у напрямку розвитку молодіжної політики, адже нещодавно у Луцьку створили Молодіжну раду при міській раді, а щоб молодь могла ще більше себе проявляти та реалізовувати, хочуть створити міський молодіжний центр.

Заступник Луцького міського голови Костянтин Петрочук

«Надіємось, що ця ініціатива буде сприйнята вами позитивно, а максимально ми будемо долучатися. Будемо вам допомагати з керівництвом міста і працювати спільно з вами разом з депутатським корпусом для того, аби ви були почуті, аби ваші ідеї були реалізовані, аби молодь знала, що це молодіжне місто, що є завжди контакт, завжди є підтримка», - наголосив Петрочук.

Начальник відділу сім'ї та молоді департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради Катерина Шкльода висловила сподівання, що спільно з молодіжною радою та активістами за підтримки Молодіжної ради Волині та місцевого самоврядування вдасться втілити задум.

Начальник відділу сім'ї та молоді департаменту сім'ї, молоді та спорту Луцької міської ради Катерина Шкльода

Радник міського голови Ігор Поліщук розповів, що приміщення, у якому хочуть «поселити» луцький молодіжний центр, існує в парку давно і вже почало занепадати, тож у міськраді вирішили, що оптимальним варіантом буде віддати його для молоді. Ігор Поліщук пообіцяв, що зі свого боку робитиме все для розвитку центру, залучивши і бюджетні кошти, і грантові.

«Ми запевняємо вас у готовності максимально долучитись, щоб привести центр до нормального вигляду. Ми відкриті до співпраці», – сказав Поліщук.

Радник міського голови Ігор Поліщук

Олександр Ярема поділився досвідом, як не треба створювати молодіжні центри. Зокрема розповів, як в Азербайджані створили центри для молоді, куди молоді люди не приходять, тому що там мармурові сходи, балюстради та великі золоті люстри, що «не по-молодіжному, не смачно і не цікаво». Натомість, на його думку, простір має бути дружнім до молоді, щоб вони відчували його своїм.

«Дуже важливо, щоб це був відкритий простір, де є молоді люди, де вони можуть себе реалізовувати, де можуть напрацьовувати ті ідеї, які є в молодіжному середовищі, це місце, домівка для молодіжних організацій різного типу, які можуть вчитись, взаємодіяти, працювати разом і разом реалізовувати проекти, платформа, яка дозволяє комунікувати місцевій владі і громадському середовищу. Але передусім все залежить від вас, яким ви бачите цей молодіжний центр», - сказав заступник міністра.

Заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема

Він запевнив, що з боку Міністерства молоді та спорту України робитимуться усі необхідні кроки та наголосив, що треба діяти спільно. Також Ярема зауважив, що важливо створити систему підтримки для молодіжних центрів, щоб через конкурси та гранти впливати на їх розвиток, та закликав представників всеукраїнських організацій ділитись досвідом зі своїми колегами.

Опісля молодь долучилась до гри «Машина часу». Присутні записували на папері своє бачення, яким вони бачать майбутнє Луцького молодіжного центру та пояснювали свою позицію.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «ВМБ нерухомість» у Луцьку продає однокімнатну квартиру
Наступна новина Цьогорічний відпочинок на Світязі вражає оновленнями. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини