Затримані контрабандисти з Волині пояснили, що збирали біля кордону гриби

Затримані контрабандисти з Волині пояснили, що збирали біля кордону гриби

На Волині судили двох братів, яких затримали неподалік кордону з Польщею із двома пакунками сигарет. Чоловіки запевняли, що сигарети знайшли у лісі випадково, коли ввечері збирали гриби. Однак, суд у цю версію не повірив. Обом чоловікам присудили по 8,5 тис. грн штрафу.

Як йдеться у постанові Любомльського райсуду, двох братів затримали ввечері 20 вересня у лісосмузі біля українсько-польського кордону. Чоловіки їхали на мотоциклі та мали з собою два пакунки з сигаретами, – пише zaxid.net.

Обвинувачені ж звинувачення відкинули і пояснили, що того вечора неподалік кордону збирали гриби. Один з них нібито випадково виявив у лісі два пакунки, обгорнуті у поліетиленову плівку. Після цього чоловіки зібрались додому, але їх зупинили прикордонники.

Захисник братів наполягав, що слідство не надало доказів того, що вони збирались незаконно перетнути кордон і просив закрити справу. Однак, суддя Олег Павлусь дійшов до висновку, що винуватість чоловіків підтверджується.

«Твердження захисника про те, що [обвинувачений] спільно з братом перебували у лісовому масиві неподалік державного кордону і збирали гриби, є малоймовірним з огляду на вечірню пору доби в цей час (18:50 година). Крім цього, [обвинувачений] з братом рухались мотоциклом і мали при собі тютюнові вироби. [...] За таких обставин заперечення захисника щодо незаконного перетину кордону розцінюються як необ’єктивні і надані з метою уникнення відповідальності», – йдеться у постанові суду.

Відтак обох братів визнали винними у порушенні ч.2 ст. 204-1 КУпАП (спроба незаконного перетину кордону) та призначили їм по 8,5 тис. грн штрафу.

Зауважимо, що постанова поки не набрала законної сили, обвинувачені можуть подати апеляції.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині біля кордону з Білоруссю відкрили дві оновлені прикордонні застави
Наступна новина Як у Луцькій громаді підготували мережу пунктів обігріву
Останні новини
Схожі новини