Завершився перший суд над воєнним злочинцем. Коли буде вирок

Завершився перший суд над воєнним злочинцем. Коли буде вирок
Вадим Шишимарін

У понеділок, 23 травня, суд має оголосити вирок російському військовому Вадиму Шишимаріну, обвинуваченому у вбивстві цивільного на Сумщині. 

Про це повідомляє кореспондент Української Правди.

«Я ще раз хочу сказати, що я шкодую. Я щиро каюсь. У той момент я нервував, коли все це сталось. І я не хотів убивати. Так сталось, і я від цього не відмовляюсь…Я би ще раз хотів попросити пробачення. Від того, що я зробив, я не відмовляюсь, і готовий прийняти всі міри (покарання – УП), які мені будуть надані», – зазначив Шишимарін.

Адвокат Шишимаріна попросив виправдати росіянина. Він запевняв, що військовий не хотів убити чоловіка, а лише виконав наказ.

Доводячи це, захисник згадував, що Шишимарін вистрілив не після першої вказівки старшого за званням, а вже після третьої, коли військові почали на нього тиснути. Також серед 3-4 пострілів, які зробив росіянин, лише одна куля влучила в загиблого.

Читайте також: Зґвалтовані діти та чоловіки. Денісова розповіла про сексуальні злочини росіян

Це, на думку захисту, свідчить, що Шишимарін робив не прицільні постріли і сподівався, що не влучить.

Водночас, сам військовий визнає провину повністю.

Прокуратура наполягає, що той, хто наказав йому стріляти, не був безпосереднім командиром Шишимаріна, а отже, останній не був зобов’язаний виконувати цю вказівку. Крім того, такий наказ був очевидно злочинним.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Брехню натягну їм же на голову», – Ярмольський про обвинувачення в корупції
Наступна новина На війні за Україну загинув ще один захисник з Волині
Останні новини
Схожі новини