Збираємо душову кабіну з комплектуючих: що знадобиться?

Збираємо душову кабіну з комплектуючих: що знадобиться?

Масивні гідромасажні бокси з високими піддонами, десятком форсунок і «отруйним» синім підсвічуванням в пристойних квартирах сьогодні не зустрінеш. Дизайнери називають їх пережитком і радять самостійно збирати душ з доступних на ринку комплектуючих. В магазині СанТехШара (https://www.santechshara.com.ua/santehnika/dushevie-kabini/) ви знайдете все що потрібно для організації душової кабіни: стильний піддон, перегородки з загартованого скла, а також обладнання.. 

З піддоном чи без нього?

Для сучасної душової зони піддон зовсім необов'язковий. Все частіше ми бачимо інтер'єри з відкритими кабінами і єдиною підлогою. Іноді в душі використовують плитку іншого кольору або більш фактурну. Це робиться, щоб розділити простір, а також зробити мокру зону менш слизькою. Багато хто просто укладає однакову плитку єдиним полотном, щоб не заморочуватися.

Якщо без піддону не обійтися, вибирайте тонкий (до 5 см) або ультратонкий (до 3 см). Високі піддони в сучасних інтер'єрах не використовуються, адже виглядають вони громіздкими. Набагато ефектніше виглядають підстави, встановлені на рівні плитки або на 2 см нижче підлогового покриття. У поєднанні з прозорими перегородками створюється лаконічна кабіна, яка ідеально вписується в мінімалістичний інтер'єр. 

Двері та перегородки

Перегородки вибирають під розмір піддону. Найчастіше це прозорі або тоновані панелі із загартованого скла, які кріпляться до підлоги за допомогою профілів. Останні бувають хромованими, пофарбованими в білий або чорний колір. У сучасних мінімалістичний інтер'єрах часто використовують безкаркасні перегородки, які мають кілька непомітних точок опори. Для пристінного душу знадобляться дві бічні перегородки та двері. Для кабіни в зведеній ніші - тільки двері. 

Зливний трап і душова система

Для організації кабінки знадобиться душова система. Базовий набір складається з змішувача (настінного або прихованого), а також ручної лійки. Зовнішній вигляд і функціональність системи залежить від класу. Моделі категорії "Преміум" мають термостатичні змішувачі, електронні вимикачі, а також лійки з безліччю режимів. У цьому питанні орієнтуйтеся на бюджет і свої вимоги по функціональності. 

Заздалегідь подумайте про відвід води. Для кабін з піддоном знадобиться звичайний сифон з пластиковим або металевим донним клапаном. В інших випадках знадобиться душовий трап, який встановлюється на етапі чорнового ремонту. Трап складається з довгого душового каналу, підключеного до каналізації, а також декоративної панелі з отворами, крізь які затікає вода. 

 В цілому організувати душову кабіну з комплектуючих - це складніше, довше і часто дорожче, ніж купити готовий варіант в збірці. Але так ви отримуєте можливість зробити стильну, функціональну кабіну, в якій приємно починати і закінчувати день. 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Дорослі смітять – діти після них прибирають. Луцькі школярі навели порядок на березі Стиру
Наступна новина «Ми змінилися, мабуть, у триста разів». Як живе Княгининівська об'єднана громада
Останні новини
Схожі новини