Дорослі смітять – діти після них прибирають. Луцькі школярі навели порядок на березі Стиру

Дорослі смітять – діти після них прибирають. Луцькі школярі навели порядок на березі Стиру
Учні прибирають берег Стиру (фото UA:Волинь)

Учні і вчителі 12-ї школи Луцька прибрали від сміття берег річки Стир, що у мікрорайоні Вишків.

Прибирання влаштували у рамках акції «Я прибрав – твоя черга: змінимо майбутнє разом!», повідомляє UA:Волинь.

Поблизу водойми знаходили пластик, скло, папір, який залишили дорослі відпочивальники, каже школярка Анастасія Махновець.

«Ліньки їм просто прибрати за собою сміття. Пішли пожарили шашлики, поховали і пішли додому. А ти коли відпочиваєш з друзями, ти прибираєш за собою? Звісно! Ще такого не було, щоб не прибрали. Ми завжди прибираємо, чесно. Скажи, будь ласка, що ти тут знаходила?Кеди, шльопанці, сміття з цигарок», – розповіла дівчина.

«Ми тут знаходили різні пластикові пляшки, мусор, тряпки, серветки», – додала школярка Валерія Попчук.

«Нам сказали, що якщо якесь скло, шприци, щоб ми ні в якому разі не чіпали, а щоб покликали дорослих», – розповів учень Владислав Осипчук.

«Робили зауваження – чому там горять вогні. І все це йде як складова екологічного виховання наших учнів, і на уроках будемо використовувати, на виховних годинах. Ми долучилися, і наша школа буде продовжувати, і дорослі, і громадська організація. До 30 вересня ця акція триватиме. Діти бачили, чим забруднений берег річки, і були дуже здивовані. Спочатку навіть не змогли все взяти, але потім долучилися до цієї роботи», – каже вчителька географії Луцької школи №12 Тетяна Дудко.

 Учні, вчителі, мешканці мікрорайону зібрали три десятки мішків сміття, розповіла мама школяра Наталія Грушка. Увесь непотріб завезуть на полігон у село Брище.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Іван Миколайчук на Волині збирав матеріал до фільму про долю емігрантки
Наступна новина Збираємо душову кабіну з комплектуючих: що знадобиться?
Останні новини
Схожі новини