Збитковими цьогоріч буде менше 10 банків – НБУ

Збитковими цьогоріч буде менше 10 банків – НБУ

Національний банк очікує збиткових результатів роботи за підсумками 2018 року у менш ніж 10 банків. 

Такими прогнозами поділився директор департаменту фінансової стабільності НБУ Віталій Ваврищук на брифінгу, – пише УНІАН

«За нашими очікуваннями, 2018 рік зі збитками завершать менше 10 банків», - сказав Ваврищук.

За його словами, банківський сектор повертається до прибуткової діяльності: операційні доходи ростуть, а відрахування в резерви знижуються.

За інформацією НБУ, кількість збиткових банків в 2017 році скоротилася до 18 з 33 в 2016 році. Ваврищук не став прогнозувати фінансовий результат банківської системи в 2018 році.

«Лише за результатами роботи банківського сектору в першому кварталі ми можемо робити якісь більш-менш точні оцінки відносно фінансового результату за 2018 рік в цілому», - пояснив він.

Як повідомляв УНІАН, платоспроможні банки України в 2017 рік отримали 24,4 мільярда гривень збитку, що в 6,5 рази нижче отриманого в 2016 році історичного максимуму системи збитків на рівні 160,143 мільярда гривень.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянка буде представляти Україну на зимових Паралімпійських іграх
Наступна новина Нововолинець під мухою із пакетом «кайфу» розсікав нічним Володимиром
Останні новини
Схожі новини