Зеленський попросив Макрона допомогти Україні з вакциною проти COVID-19

Зеленський попросив Макрона допомогти Україні з вакциною проти COVID-19

Президент Володимир Зеленський обговорив із президентом Еммануелем Макроном сприяння з боку Франції в отриманні Україною якісної ліцензованої вакцини проти COVID-19.

Про це стало відомо з повідомлення Офісу президента, пише Українська Правда.

«Володимир Зеленський порушив питання щодо сприяння з боку Франції в отриманні Україною ліцензованої вакцини проти COVID-19 якісного виробництва. Лідери домовилися про подальшу координацію зусиль щодо солідарного розподілу сертифікованої вакцини», – йдеться в повідомленні.

У повідомленні вказується, що Зеленський подякував Макрону за згоду допомогти з прискоренням надання вакцини проти COVID-19 і назвав це "жестом справжньої дружби".

Також зазначається, що під час розмови значну увагу було присвячено питанню досягнення миру на Донбасі. Макрон запевнив, що Франція продовжуватиме вживати всіх необхідних заходів для просування в мирному процесі.

Зеленський розповів, що Україна виконала всі домовленості лідерів "Нормандської четвірки", досягнуті минулого року в Парижі. Також він подякував за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

Водночас, за результатами розмови Макрон підтвердив намір здійснити офіційний візит в Україну, щойно це дозволить епідемічна ситуація.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Замінування території: бойовики 9 разів порушували перемир'я
Наступна новина Шукають безвісти зниклого львів'янина, який напередодні приїхав на Волинь
Останні новини
Схожі новини