Зеленський звільнив Фокіна із тристоронньої контактної групи після його скандальних заяв

Зеленський звільнив Фокіна із тристоронньої контактної групи після його скандальних заяв
Вітольд Фокін

Президент Володимир Зеленський своїм указом звільнив Вітольда Фокіна з посади першого заступника глави української делегації у Тристоронній контактній групі.

Про це повідомляє сайт глави держави.

«Президент Володимир Зеленський підписав указ щодо питань делегації України для участі в Тристоронній контактній групі. Цим документом Вітольд Фокін виведений зі складу делегації України в ТКГ та увільнений від виконання обов'язків першого заступника глави делегації», – ідеться у повідомленні відомства.

Зеленський зауважив, що Фокін «відступив передусім від справедливої оцінки» тимчасової окупації Росією Криму та окремих районів Донбасу.

В ОПУ повідомили, що робота української делегації в Тристоронній контактній групі продовжиться «на основі чіткого розуміння повного контролю Росією тимчасово окупованих територій України».

Що цьому передувало

29 вересня на засіданні комітету Верховної Ради з державного будівництва перший заступник голови делегації України у Тристоронній контактній групі Вітольд Фокін заявив, що не бачить жодного підтвердження того, що на Донбасі ведеться війна між Україною та Росією. За його словами на сході України проти ЗСУ воюють бойовики і найманці із 30 країн світу. 

Фокіна запросили на засідання комітету через заяву, яку він зробив 29 серпня про амністію та особливий статус Донбасу. Він не змінив своєї думки і досі вважає, що на Донбасі потрібно провести місцеві вибори, оголосити загальну амністію, бо вона «деморалізує противника».  

За результатами засідання комітет вирішив звернутися до президента Володимира Зеленського і рекомендувати звільнити Фокіна.

Зголом міністр внутрішніх справ Арсен Аваков назвав Фокіна мерзотником та закликав відправити «знову на пенсію».

Голова Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що перший заступник глави делегації України в ТКГ Вітольд Фокін має піти з Тристоронньої контактної групи, пише Українська правда.

Вітольд Фокін пропрацював першим заступником глави української делегації в ТКГ з 18 серпня 2020 року.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ризик аварійних ситуацій у багатоповерхівках Ковеля зростає, – газовики
Наступна новина Затвердили дати проведення ЗНО у 2021 році
Останні новини
Схожі новини