Жінки – на рівні з чоловіками: як на Волині підрозділи ТрО тренуються знищувати ворожі ДРГ

Жінки – на рівні з чоловіками: як на Волині підрозділи ТрО тренуються знищувати ворожі ДРГ

Військовослужбовці бригади територіальної оборони тренуються палити військову техніку та живу силу противника неподалік білоруського кордону.

Як розповідає АрміяInform, заходи щодо підготовки підрозділів відбуваються паралельно на кількох полігонах за різною тематикою та сценаріями.

За легендою навчань, підрозділ розвідки за допомогою безпілотного літального апарату виявив ворожу колону техніки, що рухається в бік Ковеля.  Командир бригади приймає рішення та віддає наказ командирам двох мобільних вогневих груп на висування у визначений район для умовного знищення ворожих сил.

За кілька хвилин тероборонці вже на навчальному місці. Колона противника рухається до замінованої ділянки маршруту, мить, і перша та крайня бойові машини ворожої ДРГ підірвано — спрацювали наші протитанкові міни, що були встановлені як система інженерного загородження на пересічній місцевості. А  влучними пострілами з протитанкових засобів ворожі танки та БМП вражає з правого флангу одна зі штурмових груп територіальної оборони. Інша — висувається вперед та щільним вогнем з піхотного озброєння добиває противника. Втекти з поля бою жодному з окупантів не вдалося. Їхня подорож Волинню закінчилась, щойно розпочавшись — і так буде з кожним солдатом ворога, впевнені українські захисники.

Наприкінці минулого року бригаді територіальної оборони з Волині було вручено Бойовий прапор як визнання спроможностей та бойового досвіду. Чимало військовослужбовців частини в березні-квітні виконували завдання з прикриття північно-західних кордонів Київщини та безпосередньо столиці України

Михайло – один із військовослужбовців групи швидкого реагування стрілець-кулеметник. Старшому солдату вже третій десяток років. Корінний лучанин, у 2010–2011 роках проходив строкову службу у військах протиповітряної оборони на території Автономної республіки Крим, а у 2014–2015 роках був мобілізований та брав участь в АТО. У перші ж дні широкомасштабного вторгнення вступив добровольцем до лав Збройних Сил України.

Заходи вогневої підготовки у цьому підрозділі відбуваються щотижня. У пріоритеті також тактика, медицина, військова топографія, інженерна, спеціальна та технічна підготовка

Справжньою окрасою та гордістю цього чоловічого військового колективу є жінка-військовослужбовець на ім’я Катерина. Вона, як і решта, має чималий досвід служби у Збройних Силах України ще до широкомасштабного вторгнення. Капітан вважає, що жінка-військовослужбовець повинна бути в усьому на рівні з чоловіками, а тому ніколи не очікувала для себе від побратимів жодних послаблень, пов’язаних із проходженням військової служби.

— Кожного дня, години, і навіть хвилини, ми — готувалися, облаштовували фортифікаційні споруди, будували лінії інженерних та мінно-вибухових загороджень, проводили заходи бойової підготовки, як сьогодні, адже досвіду багато не буває. Живучість підрозділу залежить від універсальності військовослужбовців, де кожен може знищити ворожу ціль із будь-якого піхотного озброєння, — розповідає Катерина.

— Ми обов’язково  переможемо, бо на це в українців є сила-силенна причин. Найголовніше те, що на нашому боці правда, а ще ми на своїй землі, яку захищаємо. Нам чужого не треба, але й свого ми нікому не віддамо.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Перемоги чекають весільні вишиванки: історія волинянина, який 9-й рік – в строю захисників України
Наступна новина Без священника: в Нововолинську громада проголосувала за вихід з московської церкви
Останні новини
Схожі новини