Жириновський пропонує перейменувати окупований Крим

Жириновський пропонує перейменувати окупований Крим
Депутат Держдуми Росії, лідер ЛДПР Володимир Жириновський

Депутат Держдуми Росії, лідер ЛДПР Володимир Жириновський запропонував перейменувати окупований росіянами український Крим

У цьому його підтримав сенатор від Криму Сергій Цеков, передає Еспресо.TV з посиланням на Рамблер.

На думку Жириновського, Росія взагалі повинна стати унітарною державою, а всі республіки - областями. Зокрема, півострів пропонується ним зробити Таврійською областю. 

«Прибрати слово федерація, а воно звучить у нас, прибрати слово республіки, в тому числі, і Крим. Таврійська область. Російською... і область, а то придумали Республіка Крим. Це якою мовою Крим? Ви знаєте, що таке Крим? Це тюркське слово «порізаний». Кирим, тому що півострів весь порізаний. Ось назва чому йде, турецька назва. Значить, турецький прапор прибрали, а назву країни залишили. Таврида - ось це все», - заявив Жириновський.

Свою чергою Цеков впевнений, що ініціатива очільника ЛДПР перейменувати Республіку Крим в Таврійську область є правильною, оскільки нібито поверне регіону його історичну назву.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинь «вигризла» перше місце на чемпіонаті України з ММА. ФОТО
Наступна новина Професор луцького університету претендує на міжнародну премію Франка
Останні новини
Схожі новини