«Житло можуть збудувати не на місці Старого ринку, а біля нього», – головний архітектор Луцька

«Житло можуть збудувати не на місці Старого ринку, а біля нього», – головний архітектор Луцька
Фото ілюстративне

Головний архітектор Луцька Веніамін Туз прокоментував інформацію про те, що на місці Центрального ринку може з’явитися житлова забудова.

Про це стало відомо під час позачергової сесії Луцької міської ради 19 грудня, пише ІА Волинські Новини.

Нагадаємо, управління містобудування та архітектури Луцької міської ради оголосило Всеукраїнський відкритий архітектурний конкурс на найкращу концепцію облаштування території, прилеглої до Луцького замку.

Депутат Луцької міської ради Павло Данильчук звернув увагу, що у Положенні про конкурс йдеться про можливість розміщення на території житлових будинків висотою до 3 поверхів. 

Веніамін Туз наголосив: «Межа українського відкритого архітектурного конкурсу – не лише Центральний ринок, а й вулиці Галшки-Гулевичівни, Братковського, Кафедральна, Замкова Площа».

«Прошу звернути увагу, які об’єкти у нас можуть будуватися відповідно до генерального плану міста. Серед них: громадські забудови, садибна забудова, зелені насадження, зони, де розташовані загальноміські центри, зони об’єктів при заповідному фонді та загальноміського значення. Тобто це об’єкти громадського призначення, але забудова в тому числі», – зазначив Туз.

«Історики пропонують нам встановити межу поверхової забудови – три поверхи. Перший поверх може використовуватись як комерція, щоб місто було цікаве в туристичному відношенні. До цього ми не обмежували поверховість забудов, і нам почали надсилати проєкти із замками та скляними вежами. Але у цій зоні мови про будівництво багатоповерхівок бути не може», – наголосив головний архітектор.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Петиція про порятунок Світязю набрала трохи більше половини необхідних голосів
Наступна новина Як у Луцьку безробітних навчають професії водія тролейбуса
Останні новини
Схожі новини