Знайомство з чемпіонами: у клубі «Воїн» відбувся День відкритих дверей. ФОТО

Знайомство з чемпіонами: у клубі «Воїн» відбувся День відкритих дверей. ФОТО

Із початком навчального року у багатьох батьків постає одвічне питання – чим зайняти дітей після школи. Розуміючи це, тренери спортивного клубу «Воїн» організували для усіх охочих День відкритих дверей, адже, на їхню думку, кращого заняття після школи, окрім спорту, немає.

Близько сотні батьків та дітей, вихованців зібралися в одному із залів «Воїна», щоб познайомитися з клубом, тренерським складом, дізнатися, що таке змішані єдиноборства, ММА та подивитися на показові виступи тих, хто вже займається.

Читайте також: Луцький «Воїн» - спортивний клуб, де виховують чемпіонів. ФОТО

Нагадаємо, що спортивний клуб «Воїн» розпочав свою діяльність чотири роки тому. Особливий тим, що, на відміну від інших клубів та секцій, тренування для всіх вихованців є безкоштовними.

Тренують «воїнів» одні з кращих: головний тренер - майстер спорту міжнародного класу із бойового самбо Андрій Зінчук, тренер з ударної техніки - майстер спорту з боксу Дмитро Василенко, а віднедавна команда тренерів «Воїна» підсилилася ще одним спортсменом – майстером спорту з самбо Юрієм Башуком, який приїхав до Луцька із Нетішина.

Тренери клубу «Воїн» Дмитро Василенко та Андрій Зінчук
Тренер з боротьби Юрій Башук

«Вітаємо усіх в клубі «Воїн». Приємно, що нас стає більше…» - привітав усіх присутніх головний тренер клубу Андрій Зінчук та передав слово громадському діячеві Ігорю Алексєєву, який допомагає реалізовувати соціальний проект клубу «Воїнами не народжуються – ними стають».

Ігор Алексєєв

Ігор Алексєєв, звернувшись до хлопців, зауважив, що їм дуже пощастило потрапити саме у цей спортивний клуб, адже тренуватимуть їх одні з кращих тренерів Луцька.

Читайте також: «Воїнами не народжуються»: проект, що виховує Чоловіків», - Ігор Алексєєв

«Те, що ми назвали проектом «Воїнами не народжуються», тренери клубу робили вже без мене протягом чотирьох років. Зараз завдяки підтримці благодійного фонду «Тільки разом» вони продовжують це робити – виховують не просто спортсменів, а справжніх чоловіків, джентльменів. Адже наша мета – допомогти батькам виростити дітей здоровими, порядними, чесними та мудрими… Вони керуватимуть країною, коли нам буде по 80 років, і ми маємо бути впевнені у тому, що віддамо її в надійні руки», - сказав Ігор Алексєєв.

Активну підтримку та координацію у реалізації проекту надають також Федерації ММА (президент - Михайло Смолка) та бойового самбо (президент – Олександр Редько) у Волинській області.

Президент Федерації ММА у Волинській області Михайло Смолка

Андрій Зінчук представив «новачкам» чемпіонів клубу, які кілька років тому вперше переступили поріг «Воїна», а вже сьогодні носять чемпіонські титули, зокрема це: Солтан Велієв, Даниїл Шелофаст, Олексій Бондаренко, Андрій Місюк, Денис Михальчук, Сашко Робітницький, Юрій та Іван Пасичі, Назар Юзкевич, Ярослав Новосад.

Тренер розповів також, що у Луцьку «воїни» займаються в двох залах – на проспекті Відродження та на вулиці Львівській. Крім того, «Воїн» нещодавно відкрив свою філію у селі Деревок Любешівського району, де тренер Василь Корець навчає дітей боротьбі.

«Ми можемо похвалитися не лише спортивними досягненням наших вихованців. За чотири роки існування клубу «Воїн» ми стали своєрідним «соціальним ліфтом» для багатьох хлопців. Велика частина нині присутніх дітей – це майбутні майстри спорту. Крім того, вони стають затребуваними у багатьох навчальних закладах, силових структурах…» - зауважив директор СК «Воїн» Сергій Поліщук.

Директор СК «Воїн» Сергій Поліщук

До слова, у літній період, коли у клубі не відбувалися тренування, завдяки старанням Сергія Поліщука та керівника Волинського обласного боксерського клубу Руслана Роговського вдалося провести ремонті роботи в залах та закупити необхідний спортивний інвентар.

Тренери клубу «Воїн» переконані, що для повноцінного розвитку дітей, окрім тренувань, важливим також є їхній духовний розвиток. Тому час від часу на заняття до хлопців приходитиме духовний наставник клубу, військовий капелан, волонтер Сергій Шараєвський.

Військовий капелан Сергій Шараєвський

«Цар Соломон колись сказав мудру фразу: «хто панує над собою самим, ліпший від завойовника міста». Дійсно, володіти собою набагато важче, аніж перемогти сильного суперника.

Ви будете тренуватися, зміцнювати своє тіло, навчитесь таких речей, яких не вміють звичайні люди. Відтак рівень вашої відповідальності зростатиме, бо ваше тіло стане певним інструментом для насилля. І саме від вас залежатиме, як ви використаєте цей інструмент», - сказав капелан Сергій Шараєвський.

Серед запрошених гостей клубу «Воїн» - заступник Луцького міського голови Григорій Недопад.

«Міська рада радо йде назустріч тим клубам, які розвивають дітей, тим більше, коли заняття є безкоштовними. Цьому сприяє і благодійний фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», який надає фінансову допомогу клубу та підтримує у реалізації соціального проекту «Воїнами не народжуються – ними стають», - наголосив він та зізнався, що привів на знайомство із клубом «Воїн» і свого сина.

Заступник Луцького міського голови Григорій Недопад

Мама двох синів, яким по 12 і майже 7 років, лучанка Євгенія Машлаковська завітала до клубу «Воїн» вперше і не розчарувалася.

«Я багато чула про «Воїн» і найбільше мені подобається, що заняття у ньому безкоштовні. Я не знаю, чи взагалі у Луцьку є ще такі клуби. Хлопці хотіли займатися подібними видами спорту… Звісно, як і кожній мамі, мені трохи страшнувато віддавати їх у такий жорсткий, я б сказала, спорт, але вони - майбутні чоловіки, тому мусять вміти боронити себе, жінок та свою Вітчизну», - вважає Євгенія.

Батько чотирьох синів Андрій Михальчук теж прийшов у «Воїн», щоб на власні очі побачити, що це за клуб і чи варто віддавати сюди своїх хлопців. Каже, що схвальні відгуки про тренування неодноразово чув від свого племінника, який відвідує «Воїн» вже рік.

«Моєму старшому синові 18 років, я бачив багато залів і різне ставлення тренерів до спорту, маю з чим порівняти і можу сказати, що у «Воїні» - найкраще», - наголосив лучанин Андрій Михальчук.

Текст: Ірина КОСТЮК (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині ховають дівчинку, яка померла на уроці фізкультури. ФОТО
Наступна новина Луцькі поляки розповідатимуть про традиції татар
Останні новини
Схожі новини