«Зніми навушники»: хто розмалював луцькі переходи

«Зніми навушники»: хто розмалював луцькі переходи
Фото Патрульної поліції Волинської області

15 травня на вулицях Луцька з’явились написи білою фарбою. Вони закликають взяти дитину за руку, зняти навушники та подивитись у різні боки.

Разом з старшим інспектором прес-служби Патрульної поліції Волинської області Богданом Павловичем розповідаємо, звідки взялись ці написи.

Хто намалював

Акція «Відповідальний пішохід» відбулась одночасно в 33 містах України з ініціативи Національної поліції. Патрульні поліцейські разом з громадськими активістами робили написи біля пішохідних переходів, використовуючи трафарети.

Що малювали

Всього використали чотири трафарети: з закликом взяти дитину за руку, подивитись наліво і направо, зняти навушники і перевезти велосипед через перехід в руках.

Написи не зітруться?

Малювали написи і позначки емаллю з балончиків. Як запевняють патрульні, така фарба не стирається від дощу і сонця. А от пішоходи можуть з часом витерти її своїми ногами.

Де малювали

Загалом написи з’явились на 40 пішохідних переходах. В першу чергу – аварійних, нерегульованих, малопомітних. Їх визначив відділ моніторингу та аналітичного забезпечення патрульної поліції. Найбільше «підписаних» переходів – у центрі міста.

Де найбільш аварійні місця

За інформацією поліції, найбільш проблемні переходи у Луцьку на проспекті Волі – біля гімназії №4 та педагогічного коледжу, на вулиці Рівненській, 32, 48, проспекті Відродження, 2,8, 18, 30.

Чи карають безвідповідальних пішоходів

За перехід дороги у невстановленому місці передбачена адміністративна відповідальність: попередження або штраф 51 гривня. За словами Богдана Павловича, патрульні щодня проводять профілактичні бесіди та штрафують пішоходів.

Як відреагували лучани

«Люди реагували позитивно. Вчора ми цілий день малювали – не було негативних відгуків. Навпаки – перехожі казали, що ми робимо правильну справу», - розповів Богдан Павлович.

Чи будуть ще малювати

Акцію «Відповідальний пішохід» планують продовжити у Луцьку та Ковелі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Облрада не прийняла звіт Савченка. Кажуть: бо в «рожевих тонах»
Наступна новина Луцька школа № 1 відзначила кращих учнів. Фоторепортаж зі свята
Останні новини
Схожі новини