Зрадника Сметаніна, який здав росії луцький аеродром, захищає вже четвертий адвокат

Зрадника Сметаніна, який здав росії луцький аеродром, захищає вже четвертий адвокат

5 січня відбулося чергове судове засідання у справі лучанина Іллі Сметаніна. Він тривалий час співпрацював з росією та «здав» ворогу Луцький військовий аеродром, який обстріляли ракетами 24 лютого.

Як повідомляє видання ВСН, на судових засіданнях Іллю Сметаніна захищає уже четвертий адвокат. Перший захисник пробув лише три дні, а наразі його справою займається адвокатка Євгенія Коваленко.

Нагадаємо, про затримання Іллі Сметаніна Служба безпеки України повідомила на початку березня минулого року. З того часу триває розслідування та судові засідання, що проходять переважно у закритому режимі.  Його звинувачують у злочинах проти нацбезпеки України та державній зраді. Наразі він перебуває у слідчому ізоляторі. 

Як повідомив прокурор Сергій Зубань, наразі йде дослідження письмових доказів, а потім розпочнеться допит свідків.

Нагадаємо, служба безпеки України затримала зрадника, який «здав» ворогу під обстріл Луцький військовий аеродром. Ним виявився лучанин, так званий авіалюбитель, вже відомий причетністю до «руского міра» Ілля Сметанін.

Сметанін передавав ворожим спецслужбам інформацію про типи й кількість військових літаків, місця їх дислокації, тренувальні польоти, особисті дані військовослужбовців аеродрому.

Протягом 24-28 лютого він постійно «зливав» інформацію про результати вторгнення російських військ на Волинь. Завдяки його «допомозі» 24 лютого аеропорт обстріляли з ракет. Після цього зрадник доповів про результат удару у Росії.

Через деякий час аеродром у Луцьку обстріляли вдруге. Зранку 11 березня пролунали 4 гучні вибухи. Внаслідок цього загинули четверо військовослужбовців, 6 людей поранено.

У разі доведення вини Іллі Сметаніну загрожує покарання до 15 років позбавлення волі.

Сам же Ілля Сметанін запевняє, що провину не визнає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинські партнери «Русского міра»: «контори» Саган, Волянюка та Кононовичів працюють досі

Нагадаємо також, що волинських братів-комуністів звільнили з-під варти. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У вечірній аварії на Волині загинула працівниця терцентру
Наступна новина Жителям Ковельщини знову затопило городи і присадибні ділянки. ФОТО
Останні новини
Схожі новини