ЗВЕРНЕННЯ щодо ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень

ЗВЕРНЕННЯ щодо ухвалення Антиолігархічного пакету докорінних перетворень

Історія незалежної української держави переповнена системною боротьбою олігархів за тотальне заволодіння влади у молодій та незалежній державі. При цьому, олігархи абсолютно ігнорують інтереси держави та її населення, часто залучаючи на свою підтримку, як це було здійснено режимом Януковича, підтримку ворожих для України держав та режимів. Станом на сьогодні це переросло у серйозні виклики, які постали перед українцями у формі війни, корупції і тотального зубожіння нації. Але найстрашніше – це непевність у завтрашньому дні, тривога кожного українця за майбутнє дітей. Основною причиною цього є олігархія.
По-перше, олігархія є корінням системної корупції. Попри створення нових антикорупційних органів і задекларовану на найвищому рівні боротьбу з корупцією, її рівень лише зростає. Боротьба йде лише з окремими проявами корупції, а це не може розв’язати проблему системно. Бо не торкається її основи – олігархії, яка є зрощенням великого кримінального капіталу з державною владою. Адже саме олігархи залишаються головними акціонерами влади в Україні впродовж чверті століття.
Це вони корумпують увесь державний апарат, за що отримують можливості за безцінь приватизувати підприємства та творити приватні монополії, не платити податки і вивозити награбоване в офшори, «освоювати» державний бюджет через різноманітні субсидії та дотації, обкладати українців непомірними тарифами й цінами за товари та послуги.
По-друге, олігархія є причиною зубожіння українців. Падіння рівня життя тотальної більшості українців – це зовсім не «дешевий популізм», а доконаний математичний факт. У визискуваній олігархами Україні її громадяни мусять працювати за 190 євро на місяць, що є найнижчою чистою середньою зарплатнею в Європі. Ця сума у понад п’ять разів менша за середню зарплатню у крихітній непромисловій Естонії, яка одночасно з нами позбулася «колгоспно-совєцького» ярма, майже в чотири рази менша за середню заробітну плату в Польщі, яка починала з нижчих порівняно з Україною стартових позицій на початку 90-х рр., і навіть менша, ніж у сусідніх Білорусі та Молдові.
По-третє, олігархи є лютим ворогом середнього класу. Вони панічно бояться конкуренції, яка підриває їхню монополію як найшвидший спосіб отримання надприбутків. Олігархи прагнуть закріпачити українців, змусити націю працювати на себе запівдарма, але купувати – утридорога. Тому олігархія ніколи не дасть підняти голову середньому класу. Як наслідок, серед працьовитих українців є лише 3-5 % реального середнього класу, а в розвинутих країнах – від 40 до 70 %.
По-четверте, олігархія зацікавлена у війні без кінця. Бо поки Нація воює, олігархи мародерствують. Вони гендлюють із країною-агресором та ведуть торгівлю на крові з окупованими територіями. Поки цивілізований світ впроваджує санкції, влада України нарощує на 28 % товарообіг із країною-агресором, а громадяни Московії, які включені до санкційних списків Європи та США, досі володіють третиною українських обленерго.
Єдиний шлях подолати олігархію – це запровадити в життя Антиолігархічний пакет докорінних перетворень, майже всі законопроекти якого зареєстровані у Верховній Раді:
1. Повернення капіталів із офшорів та ліквідація схем виведення грошей із України:
«Про денонсацію Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи та Протоколу до неї» № 0001-1 від 02.12.2014;
«Про повернення капіталів, що перебувають та зареєстровані в Республіці Кіпр, офшорних зонах та інших юрисдикціях, звільнених від подвійного оподаткування, або тих, що мають пільговий режим оподаткування» № 1112 від 28.11.2014.
2. Демонополізація та ліквідація олігархічної моделі економіки:
«Про ліквідацію приватних монополій» № 1109 від 28.11.2014.
3. Заборона приватизації стратегічних підприємств:
«Про внесення змін до Закону України «Про приватизацію державного майна» (щодо мораторію на приватизацію державного майна до стабілізації ситуації у державі)» № 2424а від 21.07.2015.
4. Деолігархізація енергетики та справедливі тарифи:
«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення енергетичної безпеки України)» № 6341 від 11.04.2017;
«Про внесення змін до Закону України «Про ринок природного газу» (щодо особливостей функціонування газорозподільної системи)» № 6583 від 12.06.2017;«Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку використання природного газу, видобутого на території України» № 2408а від 17.07.2015.
5. Земля ‒ власність нації: «Про заборону торгівлі землею сільськогосподарського призначення» № 2906 від 19.05.2015.
Ці законопроекти спрямовані на підрив самих основ олігархічного ладу в Україні. Необхідно якнайшвидше запустити цей процес, бо часу на бутафорні реформи вже немає – вікно можливостей для докорінних перетворень в Україні закривається, а наслідком залишення олігархів при владі може стати втрата держави.
Наголошуємо, що проведення реальної деолігархізації було однією з головних вимог Революції Гідності, а сьогодні є найпершим завданням від вашого працедавця – українського народу.
Враховуючи вищевикладене, ми, депутати Волинської обласної ради, вимагаємо від Верховної Ради України негайно внести на розгляд та ухвалити Антиолігархічний пакет докорінних перетворень.
Тільки таким шляхом ми витягнемо Україну з ями корупції, зубожіння та війни.

Прийнято на 20 сесії обласної ради VII скликання
31 травня 2018 року

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Як Волинь хизувалася своєю худобою. ВІДЕО
Наступна новина На Волині автобус з пасажирами в’їхав у легковик. ФОТО
Останні новини
Схожі новини