Звернення Волиньради щодо зловживань у сфері земельного законодавства

Звернення Волиньради щодо зловживань у сфері земельного законодавства

Звернення депутатів Волинської обласної ради до Генеральної прокуратури України, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ України щодо зловживань у сфері земельного законодавства

 

Ми, депутати Волинської обласної ради, звертаємо Вашу увагу щодо постійних порушень земельного законодавства та зловживання своїми повноваженнями службовими особами Держгеокадастру на різних рівнях, зокрема представниками Головного управління у Волинській області.

В січні 2018 року депутатський корпус Волинської обласної ради звертався у правоохоронні органи щодо зловживань довкола виділення земельних ділянок у Маневицькому районі. Однак, належні заходи для встановлення законності так і не були вжиті.

Черговим фактом порушення земельного законодавства стала корупційна схема у Шацькому районі Волинської області, завдяки якій через підставних осіб земельні ділянки площею понад 30 га, які знаходяться в районі озера Світязь, опинилися у приватній власності однієї людини, мешканця Львівської області Келбасовича Павла Івановича, шляхом укладання договорів купівлі-продажу, які були нотаріально посвідчені в період лютий-червень 2017 року.

Це свідчить про небажання представників Держгеокадастру проводити прозору та раціональну політику у сфері земельних відносин.

Такі дії представників Держгеокадастру продовжують багаторічні корупційні схеми з розкрадання українських земель, особливо тих, які знаходяться у курортних зонах, унеможливлюють перспективний розвиток територій згідно з розробленими генпланами, не дають змогу розвивати фермерство на сільських територіях та відповідно покращувати їх соціально-економічний стан.

Враховуючи викладене, ми, депутати Волинської обласної ради, просимо:

- перевірити викладені факти та вжити заходів щодо встановлення законності;

- прийняти відповідні міри щодо недопущення в подальшому розкрадання земельних ділянок через корупційні схеми  посадових осіб Держгеокадастру;

- притягнути відповідальних осіб до відповідальності.

 

Прийнято на 20 сесії

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Ігор Палиця розповів, скільки Волинь може заробляти на бурштині
Наступна новина Помер зірка фільму «Любов і голуби»
Останні новини
Схожі новини