Ігор Палиця розповів, скільки Волинь може заробляти на бурштині

Ігор Палиця розповів, скільки Волинь може заробляти на бурштині

Бюджет Волинської області може щорічно поповнюватись на суму близько 1 млрд гривень від видобутку бурштину.

Про це розповів голова Волинської обласної ради Ігор Палиця 8 червня під час виїзного засідання комітету Верховної Ради з бюджетних питань.

«Ми не просимо, ми можемо і знаємо, як заробити. Три роки тому створили «Волиньприродресурс», і комунальне підприємство отримало ліцензію на видобуток бурштину, міді, торфу. Ми вже 2 роки б’ємось. Геокадастр не дає дозвіл «Волиньприродресурсу» дозволу на видобуток», – сказав голова облради.

Читати також: Ігор Палиця розповів, як «заманити» в країну інвесторів

За його словами, якби такий дозвіл був, будь-який інвестор міг би «зайти» на ділянки, працювати і отримувати 50% від прибутку, ще 50% йшли би в бюджет. За підрахунками Палиці, ці надходження становили б від 500 млн до 1 млрд гривень.

Він подякував волинським поліцейським за охорону надр і за те, що завдяки їм території області не стали, як на Рівненщині, «схожі на місячні кратери». Крім того, голова облради розповів, що на Волині є значні поклади міді, вартість якої сягає до 5 млрд доларів. Цей ресурс також може суттєво поповнити бюджет. «Ми вас дуже просимо, зверніть на нас увагу», – наостанок звернувся до членів комітету Палиця.

Читати також: Залишилась лише назва, – Івахів про ветсанзавод у Ковелі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Головний дорожник Волині розповів, чому на місцеві дороги виділяють мало грошей
Наступна новина Звернення Волиньради щодо зловживань у сфері земельного законодавства
Останні новини
Схожі новини