У Луцьку презентували ролик про місто та його людей. ВІДЕО

У Луцьку презентували ролик про місто та його людей. ВІДЕО

Місто, його образ, його душу, його суть творять люди. Люди змінюють місто, а місто змінює їх. Люди залишають по собі слід. Цей слід може бути різним і залежить від величі людини: замок, перемога, будинок, дерево, рекорд, художнє полотно, вірш чи пісня. Один чи багато... Але цей слід залишається в місті, в його історії, в його аурі. Одні сліди навіки вкарбовують своїх творців у скрижалі історії зі знаком + чи -, інші — лишаються непомітними і стираються вітрами часу.

Про це у Луцьку сьогодні презентували ролик, інформує спільнота Луцьк – приємне відкриття у фейсбуці. Він – про людей, які жили у Луцьку усе своє життя чи тільки короткий його період, які живуть у ньому зараз, працюють, творять.

Як розповіли в управлінні туризму та промоції міста Луцької міської ради, цей проморолик готували довго, більш ніж 1,5 роки.

«Впродовж цього часу змінювались концепції, сценарії і герої. Коли він був вже майже готовий, на нашу землю прийшла ВІЙНА. І все знову змінилось. Але ми не відмовились від початкової ідеї показати дух міста і людей, які його творять. За час зйомок хтось із героїв ролика досягнув нових вершин майстерності, хтось став Героєм України, хтось переміг на Євробаченні, хтось пішов боронити рідну землю, а когось із них не стало... Тепер, коли щодня ми втрачаємо рідних, близьких і знакових для нас та суспільства людей, особливо гостро відчуваємо цінність кожного. Особливо гостро розуміємо, як важливо встигнути вшанувати кожного, хто цього вартий, вчасно».

Цей ролик мав стати черговим, а став знаковим. Бо відображає суть, зв’язок поколінь і єдність історії в Луцьку. 

Презентацію ролика присвятили пам’яті лучанина Миколи Микитовича Голованя, у якого сьогодні день народження.

9 січня 1943 року народився Микола Головань — митець, скульптор, волинський Гауді, натхненний дивак і почесний громадянин Луцька. Більшість знає його як творця будинку-вернісажу (чи луцького будинку з химерами, хоч сам Микола Микитович дуже не любив цієї назви). А насправді, він автор сотень і сотень скульптур, які встановлені в Луцьку і не тільки (лише його будинок прикрашають понад 500). Він був для міста людиною-епохою, адже понад 40 років творив свій дім, який, без перебільшення, став одним із символів Луцька.

Режисер: Олександр Стеренчук.

Оператор: Антон Аношин.

Ідея: Управління туризму та промоції міста Луцької міської ради.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинянам нагадують про оплату за послугу з розподілу газу до 20 числа
Наступна новина Люди поскаржились на недотримання графіків: НКРЕКП перевірить діяльність Волиньобленерго
Останні новини
Схожі новини