З'явилася програма святкування Дня міста Володимира-Волинського

З'явилася програма святкування Дня міста Володимира-Волинського

«Історія оточує у місті  всюди», - каже володимир-волинський міський голова Петро Саганюк, відзначаючи, що в Україні мало  міст, котрі б мали таке значення у розвитку держави, і що Володимир відзначає свій день народження водночас з річницею хрещення Руси-України, і що  назване воно на честь  святого рівноапостольного князя Володимира. Володимир першим серед українських міст отримав і Магдебурзьке право. Програма  святкування дня народження міста у Володимирі -  завжди цікава.

Цього року святкування триватимуть у  суботу і неділю (28 і 29 липня), пише газета «День».

Читайте також: Володимир, яким його пам'ятають: історія про серце міста. ВІДЕО

Напередодні відбувся круглий стіл «Володимир, яким ми його пам’ятаємо», організував його заповідник «Стародавній Володимир». Презентовано вже 5 збірку спогадів  мешканців міста про пережите, про  історію  через людські долі. Також презентували  фільм авторства «АТМ«Володимир», який створили  спільно з державним заповідником  «Стародавній Володимир» та народним аматорським театром-студією «Різнобарв’я» – «Володимир, яким ми його пам’ятаємо: історія про серце міста». У стрічці розповідається про цікаві і знакові моменти історії центральної частини Володимира-Волинського.

У  святковій програмі -  свято «золотих» подружніх пар, ретро-вечірка під живий супровід духових оркестрів (гратимуть і  музики з німецького міста Цвікау, яке є партнером Володимира), урочисте богослужіння біля пам’ятника князю Володимиру у парку «Слов’янський», міжнародний турнір зі стрибків у висоту «Володимирські висоти- 2018», розважальна програма для молоді та для дітей, міжрайонна  виставка мисливських собак, святковий пробіг та велопробіг у вишиванках, гра “Бочча” для осіб з ураженням опорно-рухового апарату на “Кубок Володимира”, урочиста хода від міської ради, традиційний «Володимирський узвіз» з концертом, виставками та святковою торгівлею, виступ клубу історичної реконструкції, світлодіодне шоу. На завершення свята у неділю у парку «Слов’янський» відбудеться грандіозний концерт за участі  Віктора Павлика,  колективу «Маневицька сотня», гурту «Чаламада» з  Виноградова, що на Закарпатті, та інших колективів.

Читайте також: У Володимирі виступить відомий український співак

І родзинкою свята  має стати  абослютно новий формат для міста  – перформенс «Біла королева». Це, як   розказала  режисер  театру «Різнобарв’я»  Лариса Половньова, історія  про дочку Ярослава  Мудрого - Анну, яка стала  королевою Франції. З Володимиром же її пов язує те, що по дорозі з Києва до майбутнього чоловіка у Францію перша  її зупинка була саме   у Володимирі. У перформенсі поєднали  три види мистецтва: театральне, музичне і образотворче. Готували перформенс учасниця проекту «Анна Ярославна. Мальована стрічка», художниця Тетяна Токарєва-Асмолкова, актори театру «Різнобарв’я» та квартет «Родослав».

Також  місто  причепурилося до  ювілею. У сквері біля історичного музею виклали гарну плитку,  ремонт самого  музею  розпочнуть уже  у  серпні. Бруківку поклали і у парку «Слов’янський»,  доріжку до пам’ятника князю Володимиру тепер прикрашає кольорова вишиванка. Біля історичного музею встановили і нові  ліхтарі у старовинному  стилі.

«Незадовго до нашого ювілею вийшов глянцевий додаток «Маршрут №1» до всеукраїнської газети «День», присвячений Володимиру, - каже Петро Саганюк. – Він  також став одним із елементів нашої  підготовки до ювілею, журнал  дуже позитивно сприйняли  у місті, на Волині, ми дякуємо головному редактору «Дня» Ларисі Івшиній за цю  роботу, за пропаганду туристичної привабливості міста, яке заслуговує на  свого свідомого туриста».

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Даємо молоко, яйця, варимо суп», – очільник Волинської обласної лікарні про меню
Наступна новина У Згоранах вирішують, долучатись їм до Шацької чи Любомльської ОТГ
Останні новини
Схожі новини