«Даємо молоко, яйця, варимо суп», – очільник Волинської обласної лікарні про меню

«Даємо молоко, яйця, варимо суп», – очільник Волинської обласної лікарні про меню
джерело фото: www.volyn24.com

Виконувач обов’язків головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор відповів на закиди про погане харчування та дорогі ремонти у медзакладі.

Про це він розповів журналістам у п’ятницю, 27 липня, – пише Волинь 24.

Нагадаємо, лучани у соцмережах розкритикували харчування у лікарнях, зокрема в обласній. За словами головного лікаря Івана Сидора, держава виділяє на харчування одного хворого лише 7,38 гривні на добу.

«Це триразове харчування, а для деяких категорій хворих – й чотириразове. Уявіть собі, як за 2,5 гривні можна краще нагодувати людину? Кожен день даємо шматок м’яса, спред. Не можемо ж давати масло дороге, бо тоді більше нічого не зможемо дати. А спред ще й кращий для хворих з точки зору дієтології, бо він рослинного походження. Кожен день даємо молоко, яйця, варимо суп, борщ», – розповів медик.

Очільник медзакладу каже, чимало продуктів вдається отримати без грошей завдяки співпраці з об’єднаними громадами. Цього року це 80 тонн картоплі, 2 тонни цукру, 4 тонни крупи.

«Якби ми харчували тільки на 7,38 гривні, ми б не змогли дати сніданок, обід і вечерю. Я вперше почув, що хворі скаржаться. Я скільки направляю комісію, скільки проводили анонімних опитувань, то ніхто ніде не скаржився», – каже лікар.

Також він відкидає звинувачення у надмірно дорогих ремонтах. Мовляв їх роблять не за державні, а за спонсорські кошти.

«Люди хочуть прийти в красиву і чисту лікарню. Підіть в нефрологію. Одне відділення залишилось без ремонту, то не хочуть в нього лягати. Кажуть, щоб клали в відділення з ремонтом. Людям ніяк не можна догодити. Не робиш – погано, робиш – де ти гроші береш? Люстру вже років 15, як фірма подарувала. То що я мав би відмовитись?» – обурюється Іван Сидор.

З його слів, аби лікарняна їжа була кращою, на харчі довелося б виділяти 80-100 гривень на день.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Волинській ОДА буде новий департамент
Наступна новина З'явилася програма святкування Дня міста Володимира-Волинського
Останні новини
Схожі новини