У Згоранах вирішують, долучатись їм до Шацької чи Любомльської ОТГ

У Згоранах вирішують, долучатись їм до Шацької  чи Любомльської ОТГ

Процес формування об’єднаних територіальних громад у Володимир-Волинському, Іваничівському, Любомльському районах практично завершився.

Проте приєднання громад до вже утворених ОТГ — питання не менш важливе, яке потребує серйозного вивчення і широкого обговорення. Адже лишилося ще три громади, які ніяк не можуть визначитися з процесом приєднання. Серед таких громад і Згоранська сільська рада.

Про це йдеться на Facebook-сторінці Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя, пише Район.Шацьк.

Читайте також: П’ять ОТГ Волині визнані спроможними. ВІДЕО

Тому з метою надання фахової консультації відбулась зустріч виконавчого директора Асоціації місцевого самоврядування Прибужжя Валентини Степюк, експертів Волинського регіонального відділення Асоціації міст України Валентина Малиновського, Василя Грома з жителями цієї громади.

Були активно обговорені варіанти приєднання Згоранської громади до Любомльської, Шацької та Головненської ОТГ, проаналізовані позитивні сторони і застереження кожного варіанту, зроблені фінансові розрахунки.

В обговоренні активну участь взяли жителі громади Валерій Теребуха, Ганна Пархомук, Ольга Цюпяшук, які висловили свою точку зору з даного питання. Думки виявились різними: одні підтримували приєднання до Любомльської, інші - до Шацької ОТГ.

Читайте також: Олицька ОТГ серед претендентів у ТОП-10 громад Волині

У результаті жителі громади вирішили, що завдяки зустрічі з фахівцями, вони отримали достатньо інформації, на основі якої їм легше визначитись, з якою ОТГ вони будуть далі розвиватись.

Тепер слово за сільським головою і депутатами, які на основі громадських слухань, приймуть правильне виважене рішення. Важливо у цьому питанні — не помилитись, адже громада сама вибирає своє майбутнє.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З'явилася програма святкування Дня міста Володимира-Волинського
Наступна новина Луцька клінічна лікарня закупить нове обладнання
Останні новини
Схожі новини